Tradiţia şi importanța mărturiilor de nuntă

Unul din cele mai vechi obiceiuri de nuntă care şi-a păstrat până în ziua de azi continuitatea este tradiţia ce ţine de oferirea diferitelor tipuri de marturii nunta invitaţilor şi nuntaşilor. Oferirea cadourilor de nuntă invitaţilor prezenţi la evenimente importante ține de etichetă şi de tradiţie. Acest obicei a apărut pentru prima dată la popoarele mediteraneene şi în Europa Centrală, extinzându-se ulterior de la o cultură la alta. 

Scurt istoric al mărturiilor de nuntă

Dacă la început, în Evul Mediu, familiile bogate de aristocraţi obişnuiau să ofere invitaţilor mărturii de nuntă preţioase ca şi semn de recunoştinţă, în societatea contemporană nu se mai oferă ca şi mărturie o bombonieră umplută cu zahăr ca înainte, ci diferite obiecte utile sau mărturii sub forma amintirilor. 

La nunţile româneşti din societatea modernă contemporană invitaţii sau nuntaşii sunt “recompensaţi” pentru plăcerea şi amabilitatea de a fi alături de miri la unul din cele mai importante evenimente ale vieţii lor cu diferite cadouri simbolice mici, a căror valoare variază în funcţie de posibilităţi. Cele mai multe cupluri de miri oferă nuntaşilor mărturii în funcţie de diferite criterii, cum ar fi buget, numărul invitaţilor, tematica nunţii, aranjamente, locaţie, originalitate şi paleta cromatică.

De asemenea, bunul gust al mirilor este un alt aspect important pentru a alege mărturiile de nuntă, mai ales pentru că acestea sunt selectate de regulă pentru a întregi decorul meselor. Cu cât sunt mai originale mărturiile de nuntă, cu atât acestea vor impresiona nuntaşii. Mărturiile handmade sau personalizate sunt la mare căutare.

Cele mai citite articole

Cele mai populare mărturii de nuntă la momentul actual sunt mărturiile dulci, care se oferă în cutii elegante, în săculeţ de rafie sau de tulle, de dantelă sau din alte materiale. Se spune că mărturiile compuse din cinci bomboane sau trataţii dulci reprezintă valoarea unei relaţii durabile ce se bazează pe principii importante: sănătate, prosperitate, fericire, fertilitate şi longevitate.

Mărturiile de nuntă se oferă de regulă împreună cu un bileţel pe care se exprima atât mulţumirea pentru participare, cât şi data evenimentului, locaţia, numele invitaţilor şi naşilor.

Mărturiile de nuntă – păstrarea tradiţiei sau obligaţie?

Mărturiile de nuntă reprezintă o parte importantă a oricărui eveniment de acest gen. Acestea sunt utile, plăcute, au o importanţă valoare estetică şi reprezintă un semn de profundă mulţumire pentru participarea invitaţilor. Cu un design deosebit, mărturiile pot reprezenta păstrarea tradiţiei, deşi foarte multe cupluri le văd că pe o obligaţie. 

Pentru a avea parte de o nuntă că în poveşti, este important să se aibă în vedere că, în întregul proces de organizare să nu se uite de achiziţionarea mărturiilor, astfel încât acestea să ajungă la fiecare invitat în parte. Pentru a plănui o nuntă că în poveşti şi pentru a alege cele mai bune mărturii de nuntă, mârâi trebuie să:

  • gândească practic, să aleagă ceva ce reflecta personalitatea lor, ce duce la amintirea zilei sau ceva care nu este foarte costisitor, dar este personalizat;
  • aleagă ceva semnificativ şi util pentru fiecare participant;
  • aleagă mărturiile de nuntă în funcţie de tematica nunţii şi de sezonul în care are loc evenimentul fericit.

Cele mai citite articole