De regulă, majoritatea persoanelor evită să combine aurul și argintul atunci când poartă bijuterii. Indiferent de metalul ales, orice bijuterie amplifică frumusețea unei ținute și o completează într-o manieră inedită. 

Multe persoane se întreabă cum ar trebui purtate bijuteriile de aur și cele de argint în același timp, astfel încât să completeze armonios întregul look. 

Care este motivul pentru care nu se poartă ambele metale? 

Deși mulți cred că argintul fură din gramajul aurului, acest lucru este doar o legendă. Adevăratul motiv pentru care nu se recomandă purtarea simultană a acestor două metale constă în proprietățile opuse pe care acestea le dețin. 

Cele mai citite articole

Mai precis, aurul este o sursă de putere, iar argintul un izvor de liniște. Fiind în contradictoriu, se spune că această combinație duce la un exces nedorit de energie. 

Cum se pot face combinații reușite între aur și argint? 

Persoanele îndrăznețe care preferă să combine bijuterii de aur cu cele de argint trebuie să aibă grijă la modul în care le asociază. Această combinație poate scoate orice ținută din banal sau o poate ruina destul de ușor. Următoarele sfaturi pot fi de folos pentru a crea un look deosebit:

  • dacă se alege combinarea celor două metale, automat va exista și o combinație de culori, astfel că trebuie să se aleagă bijuterii cu un stil similar. De exemplu, pentru a purta pe aceeași mână un inel de aur și unul de argint, acestea trebuie să semene într-un fel sau altul. Ambele pot avea pietre sau un aspect similar în privința volumului;
  • pentru a contura o cromatică reușită, se pot combina bijuterii din argint cu cele din aur alb, astfel încât nuanțele să nu fie prea diferite, păstrându-se o linie fină între acestea; 
  • se pot face combinații de inele de aur și inele de argint pe același deget;
  • inelul de logodnă sau verigheta se pot păstra, chiar dacă se poartă și un inel de argint pe aceeași mână. Simbolizând iubirea, verighetele și inelele de logodnă sunt cel mai adesea din aur;
  • ținuta trebuie să fie potrivită pentru această combinație. Se recomandă alegerea unor piese vestimentare casual sau ușor nonconformiste în detrimentul celor clasice și elegante;
  • se pot alege culori care sunt în armonie cu aurul și argintul: alb, negru, gri sau nuanțe deschise de albastru.

Combinația dintre bijuteriile de aur și cele de argint creează un efect deosebit, accentuând atitudinea și personalitatea celor care îndrăznesc această asociere.

Persoanele care aleg să poarte ambele tipuri de bijuterii trebuie să acorde o atenție deosebită modului în care le combină, astfel încât să se obțină un look echilibrat și bine conturat. Purtarea aurului și argintului pe aceeași mână asigură impactul vizual pentru cei care doresc să se facă remarcați.

Cele mai citite articole