Cine castiga premiul pentru Excelenta in Feminism vestimentar?

Oricat mi-as dori, nu voi reusi sa scriu acest articol fara sa mentionez macar o data the F-word. Asa ca, de la bun inceput, ridic urmatoarea intrebare (pe motiv ca a aparut intr-o conversatie recenta cu un amic): care este cel mai feminist articol vestimentar la care va puteti gandi, din intreg panteonul stilistic? Ce piesa ar putea castiga Premiul pentru Excelenta in Feminism?

In mod evident, votul meu s-ar duce catre ne-sutien. Dar din moment ce nu e o chestie tangibila ci doar absenta a ceva, nu se pune. Sa fie atunci vorba de salopetele fara betelie sau cordon in talie si pantalonul larg? Adevarat, genul asta de salopete sunt pe val, iar in vara asta par sa functioneze drept un soi de stenograma vizuala pentru nivelul de feminism al purtatoarei („Subsemnata, renunt la imaginea ideala si traditionala a feminitatii, atasez drept dovada aceasta fotografie in care sunt imbracata intr-un sac!”) – dar tot nu le-as vota. Sandalele Birkenstock, sabotii, slapii de piscina cu talpa groasa sau sandalele ale caror barete se inchid cu velcro? Nu, nu se incadreaza la articole feministe, sunt pur si simplu niste incaltari urate.

Cele mai citite articole

Ceea ce aduce conversatia, in sfarsit, la fusta-pantalon. Ce parere aveti, sa oferim premiul unei perechi de culottes? Eu votez „pentru”. Sunt intre hainele cu istorie, calificari, eticheta si statut.

Sursa www.stylediary.ro

Cele mai citite articole