Există numeroase elemente cheie care trebuie luate în considerare atunci când proiectezi și decorezi un restaurant. Făcând alegerile corecte de design reușești să creezi acea ambianță care îmbunătățește experiența culinară și îi fidelizează pe clienți.

Vrei să obții o atmosferă caldă și relaxată, sau una veselă și zgomotoasă? Vrei să promovezi o zonă de bar în spațiul restaurantului, sau preferi mesele încadrate simetric și coerent în decor? Sunt două întrebări la care trebuie să ai răspunsurile înainte de a te apuca propriu-zis de amenajarea unui restaurant.

În acest articol ne propunem să abordăm două componente esențiale pentru amenajarea restaurantului: funcționalitatea și bugetul.

Funcționalitatea: spațiu amenajat cu sens

Funcționalitatea este elementul de la care trebuie să plece orice proiect de amenajare a unui restaurant și care îți dă siguranța că, la final, totul este concentrat, cu sens și primitor.

Configurația barului, a bucătăriei și a zonelor de relaxare contribuie împreună la crearea unei experiențe și le oferă clienților suficiente motive să își dorească să revină și cu altă ocazie. Un rol important îl au și zona de așteptare și zona toaletelor pentru clienți. De fapt, toate alegerile de design pe care le faci trebuie să îmbine latura estetică cu latura practică.

Cele mai citite articole

Un designer de interior te poate ghida prin multitudinea de idei amenajare restaurant pentru a obține rezultatul potrivit pentru tine.

Bugetul pentru amenajarea unui restaurant – este o investiție?

Proiectul de amenajare a unui restaurant trebuie să plece în primul rând de la buget. Cum era de așteptat, amenajarea unui spațiu în așa fel încât să se potrivească cu o anumită viziune culinară nu este o misiune ușoară, mai ales când vine vorba despre estimarea costurilor. De regulă, cea mai costisitoare este amenajarea bucătăriei, de la instalații de apă, de gaze și electrice, și până la echipamentele și utilajele pentru prepararea mâncărurilor.

Însă discuțiile privind bugetul nu ar trebui să se oprească la costuri. Mult mai importante sunt soluțiile cu care un studio design interior poate veni pentru a eficientiza costurile și pentru a impune termene realiste de finalizare a proiectului.

Iată cinci întrebări pe care trebuie să ți le pui atunci când planifici bugetul pentru amenajarea unui restaurant:

  1. Care sunt sursele de finanțare?
  2. Care este conceptul restaurantului?
  3. Care sunt cheltuielile?
  4. Care sunt prioritățile?
  5. Cum controlez cheltuielile neprevăzute?

Indiferent cât de bună ar fi mâncarea, dacă experiența culinară per ansamblu nu este într-o armonie perfectă, clientul va simți acest lucru. Este vorba despre acel sentiment că lucrurile nu sunt chiar în ordine și că lipsește ”acel ceva” dar nu știi să spui ce anume.

Cele mai citite articole