Am facut un ghid de cumparare foarte util pentru a va ajuta sa alegeti laptele pentru nou-nascuti care vi se potriveste cel mai bine. Astfel veti sti care este cel mai bun lapte pentru bebelusii de la 0 la 6 luni si ce lapte pentru bebelusi ar trebui sa evitati. 

Desi glandele mamare sunt concepute pentru a produce atat de multa hrana cat baiatul sau fata are nevoie, natura are exceptiile sale. Exista femei care au probleme cu alaptatul, si care, in cele din urma, vor depinde de laptele din comert. 

Cum aleg cel mai bune lapte pentru nou nascuti?

Eu una am folosit doar lapte praf Topfer pentru copii mei, insa trebuie sa alegi laptele in functie de anumite criterii. Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca exista multe tipuri de lapte pentru bebelusi. In afara de marci, acestea sunt clasificate dupa:

Interval de varsta

Cele mai citite articole

Iti recomand sa iei un creion si hartie pentru a scrie ce caracteristici trebuie sa aiba laptele de care ai nevoie.

Laptele de inceput (tip 1): in aceasta categorie veti gasi cel mai bun lapte pentru bebelusii de la 0 la 6 luni, special conceput pentru a inlocui alaptarea. Laptele pentru nou-nascuti este optiunea ideala pentru femeile care din diferite circumstante nu pot alapta.

Laptele de continuare (tip 2): este laptele care completeaza laptele matern, furnizand 50% dintre substantele nutritive pe care un bebelus le cere, de la aceasta varsta, pana la 3 ani.

Laptele pentru crestere (tipul 3): laptele pentru bebelusi de tip 3 este un bun inlocuitor pentru tipul 2, inca din primul an de viata al acestuia. Sunt cele mai comune dintre toate.

Concluziile

Evaluati ce fel de tipuri de lapte pentru bebelusi aveti nevoie. Pentru a face acest lucru, luati in considerare varsta si nevoile speciale ale bebelusului dvs. 

Cele mai citite articole