Biroul este spatiul de lucru in care oamenii trebuie sa gaseasca linistea necesara pentru a-si pune ordine in idei, pentru a crea proiecte, pentru a modifica schite si pentru a asigura clientilor cele mai bune produse si servicii. Spatiul de birou trebuie sa fie curat, suficient de mare si iluminat in mod natural, pentru o putere mai mare de concentrare.

Cand lumina naturala nu este disponibila, persoanele care lucreaza la birou pot opta pentru aplice de birou de cea mai buna calitate, din oferta magazinului online Eglo Romania.

Cum alegi corpul de iluminat perfect pentru birou

Lumina de lucru pentru scris, citit si lucru de birou, denumita in termeni tehnici task light, este foarte importanta pentru persoanele care lucreaza fie de acasa, fie in biroul unei firme mici sau al unei mari companii. Este important de retinut faptul ca lumina care vine de sus, din tavan, nu este suficienta pentru a crea o atmosfera de lucru propice.

In momentul in care este nevoie ca oamenii sa fie creativi si sa aiba o productivitate mare, atmosfera este esentiala, de aceea o sursa de lumina aditionala, precum o aplica de birou, este o investitie foarte buna, iar ritmul muncii este mult imbunatatit.

Lumina de birou trebuie sa ofere o stare pozitiva pentru cei care lucreaza in acel spatiu, sa le ofere siguranta si senzatia de spatiu si sa permita ochilor sa se odihneasca. Cei care folosesc foarte mult calculatorul sau laptopul trebuie sa isi asigure lumina potrivita pentru ochi. O aplica de birou se va dovedi excelenta.

Cele mai citite articole

Iluminarea biroului – o provocare?

Iluminarea mediului de lucru cu o aplica de birou nu are numai un rol decorativ, ci si o utilitate maxima prin lumina concentrata pe o zona restransa, ceea ce faciliteaza cititul si previne obosirea ochilor. Chiar daca aplica de birou nu este la fel de luminoasa si de generoasa ca o lustra, aceasta se va dovedi suficienta in asigurarea luminii necesare.

Alegerea unui model corect de aplica de birou nu este o sarcina facila, insa nici foarte dificila. Aplica de birou trebuie sa se monteze foarte usor, sa poata fi fixata fara probleme si sa lumineze exact zona de lucru. In plus, tehnologia folosita este foarte importanta.

Desi inca mai exista pe piata aplice de birou cu becuri incandescente, cele LED sunt de preferat din mai multe motive, principalul fiind economia de energie.

De asemenea, persoanele interesate de achizitionarea unei aplice de birou trebuie sa ia in calcul si posibilitatile de ajustare a pozitiei, precum si de indicele CRI. Designul aplicei trebuie sa se potriveasca cu restul biroului, cu modul de amenajare al acestuia si sa se integreze perfect „in peisaj”.

Aplica de birou este o investitie foarte buna, o alegere ideala pentru cei care lucreaza cateva ore pe zi in conditii de iluminare slabe, intr-un birou in care lumina naturala patrunde mai greu. Functionalitatea aplicei de birou este aceeasi, indiferent de aspectul exterior, insa este bine ca persoanele interesate sa tina cont si de acest aspect.

Cele mai citite articole