Vopsitul părului este o activitate de care aproape fiecare dintre noi ne lovim cel puțin o dată-n viață. Dacă faci parte din persoanele care se vopsesc de îndată ce văd puțină culoare naturală la rădăcini, atunci știi prea bine prin ce treci de fiecare dată când ajungi la salon sau te vopsești acasă. A-ți găsi vopseaua potrivită din toate punctele de vedere nu este atât de ușor pe cum pare, având atâtea opțiuni pe piață.

Cu toate acestea, atunci când trebuie să alegi o vopsea de par noua te gândești la cum să o alegi pe cea mai bună dintre toate. Dacă la culoare nu te putem sfătui, deoarece tu știi ce ți se potrivește mai bine și ce îți place mai mult, la partea de ingrediente putem să îți spunem ce ar fi mai bine să alegi pentru sănătatea părului și a mediului înconjurător, deopotrivă.

În ultimii ani se dă o tot mai mare importanță, atât ingredientelor din care sunt făcute aceste vopsele, cât și modului în care sunt fabricate. Toate acestea și datorită schimbărilor climatice pe care le putem vedea cu ochiul liber sau simți pe pielea noastră.

Tocmai de aceea vopselele de păr organice și naturale au câștigat tot mai mult teren și se bucură de tot mai multă popularitate. Azi îți prezentăm câteva aspecte cheie ale acestor tipuri de vopsele pe care poți să le găsești și pe rafturile magazinelor profesionale sau online, în funcție de cum îți e mai la îndemână.

Aspecte cheie despre vopselele de păr organice

Acestea despre care îți spunem azi sunt doar o parte din ele, probabil cele mai importante pentru o mare parte a lumii. Cu siguranță că, odată ce vei începe să folosești aceste tipuri de vopsea, vei descoperi și altele. Sau dacă o faci deja, poți să ne spui în comentarii și să inspiri și alte persoane să treacă la un stil de viață un pic mai sustenabil.

1. Conține doar ingrediente naturale, cum ar fi extracte din plante, fructe sau flori. Acestea sunt cel mai des întâlnite sub formă de uleiuri esențiale sau pigmenți.

2. Elementele chimice, care de cele mai multe ori sunt toxice pentru scalp și firul de păr sunt eliminate din compoziția vopselei și astfel îți vei ține departe părul de agenți agresivi precum parabenii, amoniacul, peroxidul de oxigen și alții.

Cele mai citite articole

3. Este mult mai blândă cu scalpul și firul de păr datorită ingredientelor pe care le conține. Multe persoane, după ce au început să folosească vopseaua organică au spus că părul lor s-a transformat într-unul mult mai fin și mai mătăsos. Iar dacă este să vorbim despre sănătatea acestuia, nici nu se pune problema că ar fi la fel.

4. Culorile pe care le poți obține cu ajutorul acestor vopsele sunt însă limitateîn comparație cu cele care pot să reiasă din vopselele tradiționale. Însă la ce trebuie să te gândești cu adevărat este cât de mare este compromisul pe care vrei să îl faci atunci când vine vorba despre bunăstarea și sănătatea părului tău.

5. Grija pentru mediu este un plus pe care produsele organice îl aduc, chiar dacă ingredientele fac parte din mediul natural. Faptul că nu se folosesc substanțe chimice nu ajută doar corpul, ci și mediul înconjurător.

Vopselele naturale, chiar dacă au un număr mult mai limitat de culori și nuanțe, sunt viitorul, îndrăznim să spunem noi. Sunt viitorul, atât pentru sănătatea corpului, cât și pentru mediul înconjurător care ne este, de fapt, casă.

Înainte de a face alegerea finală, informează-te, atât despre beneficii, cât și despre micile dezavantaje pe care aceste vopsele pot să le aibă și apoi poți lua o decizie informată.

Nu uita însă ca întotdeauna să alegi produsele profesionale în detrimentul celor mass-market, chiar dacă alegi să te vopsești acasă. Astfel, vei avea parte de îngrijire și de rezultate asemeni celor de la salon.

Investește în sănătatea ta pe termen lung și vei vedea cât de importantă este aceasta, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi!

Credite foto: unsplash.com

Cele mai citite articole