În 2024, domeniul amenajărilor interioare este caracterizat de tendințe precum durabilitate, confort și reinterpretare modernă a stilurilor retro, clasic, boem. Vrei să schimbi atmosfera în locuință sau să faci un upgrade estetic în living? Află în continuare cum să alegi mobila pentru casă și grădină: design, furnizori, modalități de achiziție și soluții pentru toate tipurile de buget. 

Design modern și texturi naturale pentru mobilierul locuinței tale

Alege piese de mobilier din lemn ecologic, răchită sau bambus. Aceste materiale aduc strălucirea și căldura naturii în casa ta, sunt durabile și eco-friendly. Ai la dispoziție scaune, mese pentru sufragerie și birou, dulapuri de haine, corpuri cu sertare, bufete și mese consolă, fotolii, mobilier pentru luat masa. Alegi ce-ți place din oferta retailerilor de mobilă și decorațiuni interioare și creezi un design original, în tendințe, dar cu amprenta stilului tău personal.

Pentru utilizarea inteligentă a bugetului disponibil, cumpără în rate de la IKEA cu CardAvantaj, cardul tău pentru achiziții în rate cu dobândă zero*, pe care-l poți folosi în peste 9500 de magazine fizice și online din rețeaua de parteneri CardAvantaj. Vei găsi elemente decorative ce încorporează textile naturale, cum ar fi bumbacul, lâna și inul. Aceste materiale sunt confortabile, adaugă o notă de autenticitate și confort amenajărilor interioare.

Influențe retro și vintage – design clasic reinterpretat în mobilă cu stil

Paleta de culori retro include nuanțe vibrante precum portocaliu, albastru electric sau verde avocado. Le vei găsi combinate în texturi caracteristice perioadei interbelice, precum catifeaua, lemnul lustruit sau metalul cromat. Acestea aduc un suflu de autenticitate și o notă de nostalgie în decor. Se poartă un design vintage cu forme curajoase și siluete distincte. De exemplu, canapelele și fotoliile cu linii curbe și brațe rotunjite sau mesele de cafea cu picioare în stil păianjen reflectă influențele designului mid-century modern.

Cele mai citite articole

Elemente decorative cum ar fi lămpile de masă cu abajur din sticlă colorată sau oglinzile cu rame ornamentale sunt elementele la modă într-un look retro. Aceste accente folosesc lumina ca sursă de creativitate și excelență vizuală. Combinarea mobilierului vintage autentic cu piese moderne oferă un contrast vizual interesant, care îmbogățește orice interior. 

Tendințe în 2024: sustenabilitate și materiale ecologice pentru mobilier

Piesele de mobilă din materiale reciclate și eco-friendly sunt în tendințe, atât pentru amenajările interioare, cât și la echiparea grădinilor, teraselor, a zonelor exterioare cu diferite funcționalități. Se pune accent pe utilizarea lemnului certificat FSC (Forest Stewardship Council), a lemnului reciclat, a texturilor de tip bambus, cork, lemn de Paulownia ș.a.

Producătorii de mobilă oferă alternative ecologice, pentru piese de mobilier și decorațiuni din materiale biodegradabile. Designerii de interior promovează fibrele naturale (in, cânepă), bioplasticele și alte compozite care pot fi descompuse natural, fără a lăsa reziduuri toxice în mediu. Culorile vii și mixurile originale de materiale sunt în trend pentru 2024, așa că folosește-ți creativitatea în realizarea unor proiecte originale, care să dea un suflu nou locuinței tale! 

Specialiștii în amenajări recomandă mobilierul modular, care poate fi adaptat sau reconfigurat pentru a satisface nevoi diverse. Merită să investești în piese de mobilă ce pot fi combinate în diverse set-up-uri, pentru că reduci nevoia de achiziții frecvente și ai mereu la îndemână un element de noutate. Cardul de cumpărături în rate fără dobândă* CardAvantaj reprezintă soluția ideală pentru astfel de achiziții inteligente, care cresc valoarea locuinței tale, pe termen lung.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole