Frezia este cunoscută și apreciată pentru eleganța, mireasma dulce și ușor citrică și simbolismul aparte pe care aceasta îl prezintă. Ca origine, această floare provine din Africa de Sud, însă în prezent crește în foarte multe grădini și sere din întreaga lume. 

Această floare a fost denumită după un botanist, Friedrich H.T. Freese, de un coleg din aceeași industrie, Christian P. Ecklon în semn de prietenie. Astfel, simbolistica freziei este strâns legată de prietenie și devotament.

Însă, frezia nu este apreciată doar pentru frumusețea și parfumul ei. Această floare are multiple utilizări și beneficii. Deși frezia nu are utilitate medicinală, parfumul său este foarte apreciat. Din acest motiv, aroma ei dulce o regăsim în numeroase uleiuri esențiale, săpunuri și multe alte produse de îngrijire a pielii. Totodată, aroma freziei o întâlnim și în numeroase sorbeturi sau chiar băuturi reci infuzate.

Ce semnificații poartă frezia?

Freziile sunt extrem de populare primăvara și vara. Cu nuanțele delicate și frumusețea lor structurală, freziile sunt de obicei folosite în multe buchete și cosuri cu flori sau chiar decoruri florale la evenimente speciale (spre exemplu nuntă, botez etc.).

Cele mai citite articole

Însă, cu totul deosebită este simbolistica ce înconjoară această floare. Freziile au numeroase semnificații, multe dintre ele fiind legate de aspectul gingaș și mireasma plăcută. Iată câteva dintre principalele semnificații ale freziilor:

  • Prietenie – prin prisma relației dintre botanistul care a găsit floarea și prietenul său, freziile au fost întotdeauna asociate prieteniei și atașamentului. Pe fondul acestei semnificații, foarte multe persoane aleg să dăruiască frezii prietenilor cu adevărat loiali.
  • Inocență – această floare simbolizează puritate, candoare și nevinovăție. De aceea, o regăsim în foarte multe aranjamente florale de botez sau nuntă.
  • Încredere – încă din perioada victoriană, dăruirea unui buchet cu frezii însemna încredere între parteneri. Cu alte cuvinte, freziile erau privite drept un cadou cu adevărat însemnat pentru cel considerat a fi prieten.
  • Dulceață – prin prisma parfumului dulce, frezia este asociată cu trăsăturile plăcute și farmecul unei persoane. De obicei, freziile sunt dăruite persoanelor care captează atenția prin personalitate și farmec personal plăcut și suav.

De asemenea, freziile prezintă semnificații diferite și în funcție de coloristica lor. Mai precis:

  • Freziile albe simbolizează inocență și puritate;
  • Freziile roșii semnifică pasiunea și iubirea pasională;
  • Freziile roz reprezintă feminitate și dragoste maternă, de aceea sunt dăruite cu precădere cu ocazia zilei de 8 Martie;
  • Freziile galbene simbolizează ideea de bucurie și reînnoire, însă pot reprezenta și prietenie și încredere (semnificația comună pentru florile galbene);
  • Freziile violet înseamnă regalitatea și frumusețe structurală.

Concluzii

Freziile pot fi dăruite cu orice ocazie, ele fiind flori versatile cu numeroase semnificații. Aceste flori impresionează atât prin coloristica vibrantă, cât și prin parfumul încântător și simbolistica specială.

Astfel, dacă dorești să oferi un aranjament deosebit de frezii sau orice alt cadou floral autentic apelează la atelierul IMOD Flowers. Îmbinând semnificațiile și frumusețea elegantă a florilor, artiștii florali de la IMOD Flowers te vor ajuta să creezi un dar deosebit prin care subliniezi cele mai profunde emoții și gânduri pentru persoanele dragi.

Cele mai citite articole