Rutina de îngrijire și înfrumusețare a părului este un domeniu îndrăgit de foarte multe persoane, deoarece alături de un fir de păr sănătos, rezistent și plin de volum te vei simți incredibil în orice moment sau eveniment la care participi! Drept sau cârlionțat, scurt sau lung, cu tendințe de îngrășare, scalp sensibil sau textură normală, vei găsi produsele cosmetice și ritualul perfect pentru orice nevoie și dorință!

Descoperă cele mai bune produse pentru îngrijirea părului în funcție de tipul acestuia și care este rutina perfectă pentru o podoabă capilară de invidiat!

Îngrijirea părului normal

Primești zilnic complimente pentru un păr frumos, plin de volum și puternic? Speli podoaba capilară o dată sau de 2 ori pe săptămână, însă aspectul acesteia este la fel de radiantă ca în prima zi de după spălare? 

Părul normal nu se confruntă cu probleme ale secreției de sebum, scalp sensibil sau vârfuri despicate; ceea ce este de neprețuit! Oferă-i protecție împotriva factorilor externi agresivi: soare, intemperii, poluare, praf sau fum și hidratează-l la fiecare rutină de îngrijire!

Îngrijirea părului gras

Ți-ai spălat podoaba capilară de mai puțin de 24 de ore și deja simți cum aceasta s-a îngrășat? Înseamnă că te confrunți cu un păr gras unde firele de păr secretă o cantitate în exces de sebum. Printre cele mai frecvente semne ale acestuia sunt: îngrășarea rapidă a șuvițelor, scalp uleios, apariția cojițelor și lipsa volumului. 

Evită produsele ce conțin uleiuri sau alte ingrediente ce pot duce la îngrășarea rapidă a podoabei capilare și optează pentru cele din extract natural, argilă sau alte cosmetice seboregulatoare.

Îngrijirea părului uscat

Deteriorat, cu vârfuri despicate, cu semne de mătreață și lipsit de volum? Părul tău este uscat sau deshidratat, așa că ajută-l pe acesta cu produsele perfecte pentru hidratarea în profunzime, precum șampon, balsam, mască, seruri și tratamente pe bază de ingrediente naturale, retinol, vitamina C, acid hialuronic și alte substanțe ce-i oferă părului tău nutrienții de care duce lipsă.

Îngrijirea părului vopsit

Cele mai citite articole

Părul vopsit are tendința de a-și pierde din strălucire și volum din cauza ingredientelor regăsite în vopseluri. Aceasta pot chiar deteriora structura sănătoasă a părului, în special la persoanele care își schimbă culoarea sau nuanțează frecvent șuvițele podoabei capilare. 

Ca să te bucuri întotdeauna de un păr sănătos și vopsit întocmai așa cum dorești, alege produsele cosmetice pentru părul colorat, alături de balsam, mască de păr, uleiuri hrănitoare și chiar tratamente care întăresc rădăcina și firele.

Îngrijirea părului creț

Dacă te bucuri de aspectul creț și foarte creț al părului, atunci cu siguranță sunt foarte multe persoane care te invidiază, însă nu știu rutina dificilă de îngrijire prin care treci de fiecare dată când este timpul să-ți speli și coafezi părul. 

Orientează-te către produsele naturale și delicate, fără parabeni, sulfați sau siliconi, deoarece acestea pot deteriora look-ul perfect cârlionțat. Printre cele mai bune ingrediente se află extractul de aloe vera sau din alte plante exotice, uleiul de jojoba, untul de shea, menta sau vitamina E.

Îngrijirea părului lipsit de volum

Dacă te afli în extremitatea opusă părului creț, unde podoaba ta capilară, indiferent de produsele de styling utilizate, își păstrează un aspect lipsit de volum și foarte fin, atunci ai nevoie de cosmeticele speciale pentru volum, în special balsamul, masca sau tratamentele specifice. 

Asigură-te că nu aplici balsamul la rădăcini deoarece acesta-i va oferi părului un look și mai fin și delicat, iar apoi nu vei mai reuși să-l coafezi după bunul plac.

Fiecare persoană se confruntă cu un anumit tip de păr, precum cel normal, uscat, subțire, lipsit de volum, cu efect de frizz etc, de aceea este important să alegi produsele cosmetice și rutina de îngrijire și înfrumusețare dedicată nevoilor podoabei tale capilare. Prietenele tale sunt invidioase pe părul tău? Atunci spune-ne care este secretul unei rutine perfecte în rubrica de comentarii!

Cele mai citite articole