Cureaua este unul dintre cele mai populare accesorii, atât datorită utilitățiii, cât și pentru a completa, estetic, o ținută. Fiecare femeie trebuie să știe că alegerea curelei are câteva reguli de bază de care e bine să țină cont. Când și cum o porți? În funcție de silueta și de înălțimea ta, dar și de preferințele în materie de haine, poți opta pentru centuri late, brâuri sau curele subțiri, atașate în talie. Mai jos vei găsi câteva trucuri care să te ajute în acest sens:

Curele late sau brâuri

Acest tip de curele sunt încă în tendințele modei și anul acesta și pot fi purtate la sacouri, rochii mulate, ba, chiar așezate în talie, la fuste. Extrem de feminin, modelul este potrivit pentru femeile care au silueta tip clepsidră, fiindcă vor evidenția și subția și mai mult partea de mijloc a corpului. Atât curelele late cât și brâurile sunt purtate cât mai sus, adesea, chiar sub sâni și oferă impresia de picioare lungi, în special în ținutele compuse din aceeași culoare, din cap până-n picioare. Așadar, dacă ai o înălțime medie și vrei să oferi un plus de alungire picioarelor, pe lângă tocuri, poartă un brâu, pe care să-l strângi bine la spate sau în față. Poartă-l cu o rochie midi, peste un blazer sau, de ce nu, între talia fustei și cămașă. Vei obține un look chic, feminin și la modă. Evită curelele late dacă ești minionă, pentri că îți vor „secționa“ inutil corpul.

Cureaua subțire în talie

Dacă ești minionă și, totuși, vrei să-ți accesorizezi ținuta cu o curea, atunci cele subțiri sunt ideale pentru tine. O centură de maximum doi centimetri, atașată jeanșilor tăi cu talie înaltă, va arăta excelent și îți va alungi, vizual, picioarele. Poartă stiletto sau, dacă nu ești adepta tocurilor, completează outfitul cu o pereche de platforme sau cu balerini cu vârf ascuțit. Ai grijă să-ți echilibrezi ținuta și evită să porți piese vestimentare foarte largi în partea de sus, pentru că te vor face să arăți mai scundă decât ești. Și dacă porți o rochie sau un cardigan, aceeași curea subțire va fi accesoriul perfect dacă ești mică de înălțime. Evită pantalonii cu talie joasă și hainele prea largi.

Cureaua purtată pe șolduri

Cele mai citite articole

Când pui cureaua pe șolduri? Când ești înaltă și vrei să să scoți în evidență acea parte a corpului. O rochie lungă și largă merge excellent dacă o evidențiezi cu o curea pe șolduri, astfel încât să se așeze lejer pe corp. Asortează acest tip de ținută cu o pereche de ciocate și o geantă tip poștaș. Poți adăuga și o jachetă scurtă din piele și o pereche de cercei masivi. Ai grijă, însă, și nu exagera cu accesoriile.

Cureaua și pantofii, le mai asortăm sau nu?

Regula care spunea ca într-o ținută cureaua, pantofii și geanta ar trebui asortate a fost eliminată din tendințele ultimelor sezoane. Deși, există pe piață accesorii ale diverselor branduri care sunt din aceeași gamă, din același material sau culoare, ele ar trebui purtate, mai degrabă, separat. De exemplu, poți opta pentru o pereche de pantofi sport Tommy Hilfiger și o curea în aceeași culoare, dacă acestea sunt în nonculori, alb sau negru. Dacă există imprimeuri sau culori tari, precum roșu, galben, albastru sau verde, sunt de evitat împreună.

Nicio ținută nu este completă fără accesorii, motiv pentru care curelele, gențile sau eșarfele au devenit de nelipsit în garderoba feminină. Totuși, e important să știi cum să le asortezi astfel încât să obții echilibrul perfect pentru lookul tău, fie că ai un stil vestimentar casual, sport sau elegant.

Cele mai citite articole