Vitrine frigorifice orizontale: ce trebuie să știi despre ele

Cel mai adesea, vitrinele frigorifice orizontale sunt „lipite de perete”. Acestea pot fi asemeni unor tobogane, unde dimensiunea raftului crește spre partea de jos.

Sisteme de răcire pentru vitrinele frigorifice orizontale: încorporate sau de la distanță? 

În funcție de dimensiunea și nevoile punctului de vânzare cu amănuntul, poți alege un sistem de răcire integrat sau de la distanță pentru vitrinele orizontale. Sistemul de răcire la distanță asigură funcționarea modulului central al echipamentului, care este situat în afara zonei de vânzare a magazinului. Toate vitrinele frigorifice de refrigerare și congelare ale magazinului sunt conectate la acest modul special. 

O asemenea variantă de organizare a sistemului de răcire, conform experților, poate economisi semnificativ resursele energetice ale magazinului și este, de asemenea, o opțiune mai profitabilă, mai silențioasă, având și o eficiență mai mare în materie de răcire.

Sistemul de răcire la distanță este cel mai des folosit în magazine mari, mai ales în hipermarketuri. Pentru magazinele mici de vânzare cu amănuntul, utilizarea unui modul central extern nu este benefică. În acest caz, se folosește un sistem frigorific integrat, caz în care fiecare vitrină frigorifică are propriul compresor și condensator deja încorporate în echipamentul propriu-zis. Această opțiune este mai ușor de întreținut. 

Vitrine frigorifice orizontale diferențiere după principiul răcirii 

Există două moduri principale de a răci bunurile:

– dinamică

– statică. 

În primul caz, răcirea se realizează cu ajutorul unui ventilator amplasat în interiorul dispozitivului, care distribuie fluxurile de aer rece pe întreaga zonă din incinta vitrinei. 

Cele mai citite articole

În regim static, răcirea este distribuită permanent și uniform, fără circulația debitelor. 

Ce să cauți atunci când alegi vitrine frigorifice? 

Primul lucru la care, potrivit experților, trebuie să acorzi atenție atunci când alegi vitrine frigorifice pentru o unitate comercială este referitoare la cerințele pentru depozitarea și sortimentul bunurilor din magazin. De exemplu, într-un magazin în care vor fi vândute produse de panificație, produse culinare și alte produse finite, nu este necesară o vitrină cu posibilitatea de congelare, iar într-un mic punct de vânzare nu este nevoie de vitrine frigorifice mari „insulare”. 

De asemenea, pentru un magazin unde se vor vinde carne și produse din carne, merită să se comande o vitrină frigorifică orizontală închisă, cu servire la tejghea.

Pentru produsele congelate, ar trebui să se aleagă cel mai adesea vitrine închise, iar pentru expunerea mărfurilor proaspete sau refrigerate, vitrine deschise.

Alegerea unei vitrine frigorifice bune pentru un magazin este de asemenea importantă pentru că astăzi este calitatea serviciului oferit clienților, asigurarea prospețimii și siguranței produselor sunt obiective centrale pentru orice comerciant. 

Vitrinele frigorifice ponosite, vechi, murdare și „zdrăngănitoare” pot îndepărta rapid orice cumpărător, în schimb ce echipamentele frigorifice noi, cu iluminare frumoasă și instalate corespunzător, nu numai că vor atrage atenția vizitatorilor, ci vor ajuta și la sublinierea vizuală a avantajelor produselor și să crească impulsul de a le achiziționa. Cu alte cuvinte,  vitrina potrivită pentru răcirea alimentelor pe care merită să o cumperi este aceea care va ajuta la creșterea vânzărilor în magazinul tău.

Experții te sfătuiesc ca atunci când alegi vitrine frigorifice orizontale:

  • să acorzi atenție adâncimii de afișare a mărfurilor pe vitrină;
  • să fii atent la metoda de deschidere a geamului frontal; 
  • să achiziționezi vitrine din materiale de calitate superioară; 
  • să știi clar ce produse intenționezi să depozitezi în vitrină;
  • să estimezi cât timp intenționezi să utilizezi echipamentul frigorific respectiv;
  • să afli despre posibilitățile de întreținere în garanție și postgaranție a echipamentelor. 

După cum știi, funcționarea vitrinelor este cu adevărat consumatoare de energie, ceea ce înseamnă că va trebui să plătești facturi semnificative pentru electricitate. Alege modele moderne eco-friendly, care nu sunt energofage.

Costul și, în consecință, caracteristicile tehnice ale vitrinelor frigorifice orizontale variază foarte mult. Experții te sfătuiesc să alegi echipamente frigorifice de top, precum cele comercializate de TC Romania Crown Cool.

Intră chiar acum pe tcromania.com să le vezi și să le alegi pe acelea potrivite pentru afacerea ta!

Cele mai citite articole