Subiectul sprijinului psihoterapeutic nu este încă unanim în rândul publicului larg din România. Mai multe idei sau tabuuri există încă astăzi: o să se creadă că ești nebun? Dai dovadă că ești slab dacă ai nevoie de sprijin psihologic? Cum să găsești un psihoterapeut București competent? Dar de ce apelezi mai exact la un psihoterapeut? Iată 6 motive bune!

Pentru că ai experimentat un traumatism 

Un traumatism nu înseamnă întotdeauna o situație extremă (moarte, terorism etc.): uneori, este un eveniment perturbator care poate avea un impact special asupra unei persoane. Boală, accident de muncă, agresiune verbală… anumite acțiuni pot fi inofensive pentru o persoană, dar dezvăluie amintiri dureroase pentru o altă persoană! Alegerea rapidă a unui psihoterapeut rapid în urma unui șoc poate face diferența, pe termen scurt, mediu și lung. 

Pentru că suferi sau crezi că suferi de o tulburare

Nu reușești să spui în cuvinte afecțiunile tale: alcoolism, anxietate, bipolaritate, anorexie, depresie, dependență. Simți durere, dar nu poți pune termeni exacți asupra situației tale și nici ce să faci pentru a te redresa? Consultarea unui psihoterapeut poate acționa ca un factor declanșator.

Pentru că îți este greu să-ți gestionezi stresul

Cele mai citite articole

Stresul este o reacție normală și esențială pentru supraviețuirea ta. Cu toate acestea, nu ar trebui să îți invadeze viața! Probleme de insomnie, organizare, schimbări de dispoziție, depresie, suferință la locul de muncă: spirala se poate accelera rapid și poate avea un impact dăunător și distructiv asupra vieții de zi cu zi. Este important să înțelegi motivele acestui mecanism pentru a putea anticipa mai bine reacțiile tale și a le gestiona mai bine! 

Pentru că ai afecțiuni fizice inexplicabile

Dureri de stomac, dureri de cap, amețeli, palpitații. Ai afecțiuni fizice care nu pot fi explicate. Poate că este manifestarea unei boli mintale, poate că îți trimite corpul un mesaj și ai nevoie de ajutor pentru a-l descifra!

Pentru a face un bilanț al vieții tale personale sau profesionale

Nu este nevoie să te afli într-o stare rea, un psihoterapeut dintr-un cabinet psihiatrie este menit să nu te judece și își propune să îți aline suferința, să întoarcă pagina la un eveniment, să te ghideze în timpul unei reflecții profunde, să te ajute să te descoperi.

Pentru a pune la îndoială eșecurile sau relațiile nesănătoase pe care le repeți

Eșecurile personale se succed? Cazi adesea în același tip de tipar romantic sau profesional? Poate că este timpul să faci un bilanț și să găsești un punct de plecare pentru aceste acțiuni recurente care par să nu aibă sfârșit. A te regăsi în mod sistematic în situații de conflict sau a repeta în mod constant aceleași greșeli ca și cuplu sunt motive întemeiate pentru a cere sfaturi profesionale. 

Cele mai citite articole