Cu toții ne dorim o casă frumos amenajată, cu un stil unic, asemenea celor pe care le vedem în reclame și pe diverse rețele de socializare, dar mulți încă mai credem că așa ceva este extrem de costisitor, inaccesibil sau imposibil de realizat pe cont propriu. Cu siguranță nu este așa! Nu este nevoie să angajăm un designer de interior, este suficient să luăm în considerare cele câteva principii de mai jos și ne putem amenaja singuri un loc unic, elegant și modern.

Din orice unghi am privi, livingul este cel mai bun loc să începem atunci când vrem să ne amenajăm casa, fie că ne pregătim să ne mutăm într-o casă nouă, renovăm sau pur și simplu ne dorim o schimbare de decor. Este camera în care chemăm musafirii și ne bucurăm de odihnă sau timp împreună cu familia, așadar e esențial să creăm aceste amintiri într-un loc frumos, confortabil și potrivit stilului nostru. Atunci când decid soluția ideală pentru clienții lor, designerii de interior aplică o serie de principii simple. Tot ce trebuie să facem pentru un rezultat uimitor este să ținem cont de:

  1. Spațiu

Unul din primele lucruri care sar în ochi atunci când ne uităm la camerele amenajate profesional este că par foarte mari. De multe ori, este doar un efect obținut prin alegerea atentă a mobilei și a felului în care este plasată. Folosind pentru confecționarea de mobilier lemn masiv în loc de imitații, piesele arată mai compact și natural, ceea ce face întreaga cameră să pară mai armonioasă. Mărimea mobilierului este un alt factor important atunci când vrem să evităm supraaglomerarea camerei: folosind piese de calitate și potrivite ca mărime, sufrageria dvs. va părea mai mare. 

2. Calitatea mobilei

Fiecare parte din decor este esențială, dar mobila este cea mai importantă. Unul din motivele pentru care apartamentele amenajate de designeri arată impecabil este faptul că aceștia folosesc piese de calitate. Este foarte ușor să ne dăm seama dacă cineva a ales mobilier pentru living din lemn masiv, sau a folosit piese de calitate inferioară. Acestea din urmă arată ușoare, artificiale și se pot ciobi, sunt greu de curățat și trebuie schimbate des. Pe scurt, arată fals și nu sunt o alegere potrivită pentru cei care doresc să amenajeze o cameră frumoasă.

Cele mai citite articole

3. Funcționalitate

Este foarte important ca piesele să se potrivească între ele și cu spațiul, dar și mai important este să nu avem foarte mult ”decor.” Poate părea contraintuitiv, dar la o privire mai atentă putem observa că piesele fără utilitate practică sunt rareori folosite, deoarece aglomerează camera. Câteva tablouri pe perete sunt suficiente, de obicei, iar minimalismul adaugă eleganță.

4. Coerență

Un alt lucru pe care îl iau în considerare designerii este felul în care piesele se potrivesc. Aceștia aleg cu mare grijă piesele din locuri diferite, dar dvs. Puteți obține același efect folosind un set. Această variantă este chiar de preferat în cazul livingurilor din apartamente și în cazul în care ne dorim un efect elegant, modern, în loc de unul boem. Este însă important să nu facem exces de o culoare: încercați să asortați un set cu draperii contrastante, pentru a adăuga dinamism.

5. Stilul personal

Nu în ultimul rând, e esențial ca rezultatul să se potrivească stilului dvs! Livingul este locul în care dvs. petreceți cel mai mult timp, așa că sunteți prima persoană pe care trebuie să o luați în considerare.

Cele mai citite articole