Lămpi UV – Dincolo de soluții energetice

Virușii și bacteriile pot transmite boli, inclusiv prin contactul cu obiecte de zi cu zi. Pentru a elimina germenii de pe suprafețe rapid și eficient, ai nevoie de lămpi UV. Cu un dispozitiv de dezinfectare UV ideal, poți proteja multe obiecte personale mici, precum smartphone-uri, ceasuri inteligente, chei sau bijuterii, deoarece, pot fi eliberate de bacterii și viruși fără probleme și aproape complet. 

Această tehnică a fost utilizată în laboratoare de ani de zile, iar acum este disponibilă și pentru uz general. În magazinul online poți găsi multe tipuri de lămpi UV pentru dezinfecție și sterilizare potrivite pentru utilizarea zilnică. 

Marele avantaj al lămpilor de dezinfecție și sterilizare este că nu necesită deloc substanțe chimice. Nu se utilizează biocide care pot dăuna sănătății și mediului. Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, dispozitivele de dezinfecție UV sunt, prin urmare, alegerea cea mai bună. 

Lămpile UV pot fi utilizate pentru sterilizarea și dezinfectarea aerului în cabinetele medicale și cosmetice, sălile de operații, sălile de tratament, restaurante, hoteluri, locurile de muncă, acasă, precum și pentru sterilizarea și dezinfectarea altor încăperi în care este necesară sterilizarea aerului. Sunt disponibile mai multe varietăți de lămpi UV bactericide cu ozon, lampă UV bactericidă cu senzor cu ozon, lampă UV bactericidă cu senzor și telecomandă, lampă UV bactericidă portabilă etc.

Dezinfectarea și reducerea germenilor

Cele mai citite articole

Ai nevoie de suprafețe aseptice, apă sau aer. Pentru a face acest lucru, microorganismele trebuie să fie inactivate în mod fiabil și în câteva secunde. Cu lămpi și sisteme UV intense, poți realiza exact acest lucru. În industrie, dezinfectarea și reducerea germenilor cu lumină UV sunt utilizate în numeroase aplicații. Apa este sterilizată și tratată astfel încât să poată fi folosită din nou. Germenii și bacteriile din aer sunt eliminați în mod fiabil pentru a îmbunătăți condițiile de igienă și depozitare. Suprafețele materialelor de ambalare sunt sterilizate, astfel încât alimentele să poată fi păstrate mai mult timp.

Dezinfectarea cu lumină ultravioletă este o alternativă economică și ecologică la procesele chimice utilizate frecvent. Radiațiile UV-C cu unde scurte au un efect bactericid intens, prin care microorganismele precum virusurile, bacteriile, drojdiile și ciupercile devin inofensive în câteva secunde. În plus, microorganismele nu pot dezvolta rezistență la razele UV.

Dezinfectarea aerului

Microorganismele prezente în aer – precum virusurile, bacteriile, drojdiile și mucegaiurile – apar în special în zone cu trafic intens, cum ar fi aeroporturi, cabinete medicale, spitale și în industrie. Acestea pun în pericol sănătatea umană, contaminează materiile prime sau strică alimentele. Cu radiațiile UV, germenii sunt reduși în mod fiabil, iar condițiile de igienă și depozitare sunt îmbunătățite. 

Pentru a reduce nivelul germenilor pe termen lung, aerul contaminat cu germeni poate fi deja dezinfectat în canalele de alimentare cu aer. În special, lămpile UV cu unde scurte au un efect bactericid puternic. Absorb ADN-ul microorganismelor și acolo le distruge structura. În acest fel, celulele vii devin inactive.

Cele mai citite articole