Echipamentele de tip malaxoare profesionale sunt nelipsite din pizzerii, brutării, patiserii, restaurante, laboratoare de cofetărie, pentru a prepara cantităţi mari de aluat sau de carne ce nu pot fi amestecate fără ajutorul unui aparat special conceput în acest sens.

Malaxoarele profesionale sunt echipamente special proiectate pentru a facilita şi a rentabiliza munca în pizzerii, brutarii şi restaurante, dispunând de un corp din inox la care este ataşat un vas de diferite dimensiuni, cu capac şi braţ prevăzut cu spirală ce ajută la malaxarea ingredientelor. Malaxoarele profesionale trebuie să fie dotate cu motoare puternice, special concepute pentru a rezista utilizării intensive.

Importanta malaxoarelor profesionale în afaceri 

Malaxoarele profesionale sunt produse necesare în orice pizzerii, patiserii în care specialiştii pregătesc cele mai bune gustări pentru clienţii lor. Aceste echipamente sunt necesare unei singure activităţi în cadrul unei afaceri, şi anume producerea aluatului fraged pentru pateuri, pizza sau diferite preparate ce pot fi pregătite în mod automat. Astfel, malaxoarele profesionale pot produce o cantitate mai mare de aluat decât un simplu mixer.

Malaxoarele amestecă o cantitate mare de aluat în timp scurt, dovedindu-se eficiente, fiind durabile şi rezistând bine în timp. Modelele profesionale nu ocupă un spaţiu mare de timp, pun ingredientele în mod constant în mişcare şi asigură o amestecare uniformă, un rezultat mai fraged şi mai pufos.

Cum alegi cel mai bun malaxor profesional pentru necesităţile companiei?

Cele mai citite articole

Pentru afacerile mai mari, de tip pizzerii, malaxoarele cu spirală pot reprezenta alegerea perfectă pentru că necesita mai puţin timp şi mai puţină forţă de muncă pentru a produce o cantitate mai mare de aluat. Concret, aceste echipamente pot lucra la o capacitate minimă de 20% şi maximă de 80% din volumul cuvei. În cazul în care această greutate de aluat este depăşită, malaxorul funcţionează în parametri normali, pentru că spiralele pot suporta cantitatea în exces. 

În cazul în care pizzeria sau patiseria este de mici dimensiuni sau la început de drum, antreprenorii pot investi într-un malaxor având în vedere planurile de viitor. Un malaxor profesional nu trebuie să aibă o greutate foarte mare şi nici să ocupe mult spaţiu în bucătăria în care va fi utilizat. Carcasa şi bolul malaxorului trebuie să fie din materiale de cea mai bună calitate, şi anume din inox rezistent la zgârieturi, iar capacul de protecţie să fie realizat din polietilenă.

De asemenea, capacitatea bolului este foarte importantă, diferind de la un model la altul, precum şi productivitatea pe fiecare oră. Malaxoarele pentru aluat profesionale trebuie să fie robuste, rezistente în timp şi eficiente, pretându-se pentru orice tip de afacere, atât pentru patiserii, pizzerii, covrigarii şi brutarii. 

Atunci când antreprenorii aleg un malaxor de carne profesional, este important să se studieze calitatea materialelor de fabricaţie şi sistemul de funcţionare. Malaxorul trebuie să fie dotat cu sisteme de siguranţă eficiente pentru a preveni accidentările şi să fie capabile să mixeze o cantitate mare de ingrediente.

Cele mai citite articole