Achiziţionarea unei bariere automate este o decizie foarte bună pentru toţi cei care doresc să aibă siguranţă că nimeni nu le încălca perimetrul şi nimeni nu ocupă un loc de parcare care nu este al lui. O barieră automată este o bară mobila cu care se opreşte trecerea dintre două spaţii în mod temporar. Rolul principal al barierei automate de parcare este acela de a preveni accesul neautorizat şi de a oferi minimul de siguranţa celor cu acces, detinad astfel control deplin asupra zonei în orice moment al zilei.

Barierele automate sunt soluţii ideale pentru a reduce traficul şi costurile dintr-o parcare şi pentru a oferi servicii eficiente şoferilor.

Criterii principale pentru a alege o barieră automată de parcare

Alegerea barierei automate de parcare aduce o serie importantă de beneficii, de aceea este necesar ca oamenii care doresc să le achiziţioneze să solicite ajutorul unui specialist înainte de a lua această decizie, pentru că acest specialist va şti cu siguranţă ce tip de bariera se potriveşte spaţiului clientului. 

În funcţie de tipul lor, barierele de parcare automate pot avea numeroase funcţii şi accesorii ce se adaptează cerinţelor clientului. Spre exemplu, pentru zonele al căror grad de securitate este crescut, pentru aeroporturi, spre exemplu, barierele manuale nu sunt potrivite, ci mai degrabă cele cu deschidera automată care recunosc chiar şi numărul de la maşina sau care pot fi deschise cu telecomandă şi se adaptează tuturor condiţiilor meteo. 

Pentru zonele rezidenţiale unde gradul de securitate nu este ridicat, riscul de furt sau crimă este scăzut, vor fi necesare acele bariere ale căror accesorii reduc timpul de deschidere şi care consumă mai puţină energie.

Cele mai citite articole

Structura unei bariere automate de parcare

Structura unei bariere automate de parcare este foarte robustă, de aceea folosirea lor este posibla atât în spaţii închise, cât şi la exterior, pentru că fac faţă mai multor condiţii meteo. Din punct de vedere estetic, barierele de parcare se adaptează stilului urban, având un design robust ce prevede folosirea elementelor de metal.

Îmbunătăţirile aduse de producători sunt foarte importante de avut în vedere, pentru că sunt mereu în conformitate cu nevoile clienţilor şi în majoritatea cazurilor, costurile de întreţinere sunt reduse sau lipsesc, iar acest lucru se datorează calităţii şi durabilităţii materialelor ce intră în componenţa barierei.

Mod de acţionare al unei bariere automate de parcare

Barierele automate de parcare sunt extrem de simple din punct de vedere al modului de acţionare, însă diferă de la un tip la altul. Pentru o barieră de parcare automată, braţul este acţionat mecanic de un motor electric, fiind prevăzută cu un dispozitiv elctronic de control ce permite deschiderea şi închiderea automată. La barierele de parcare neautomatizate, acţionarea este manuală, însă şi eficienţa este scăzută.

Pentru a alege în mod corespunzător o barieră de parcare automată, este necesar să se apeleze la un specialist sau clienţii să consulte un catalog care le pune la dispoziţie soluţii pentru toate tipurile de zone de parcare.

Cele mai citite articole