Cu totii ajungem la momentul in care trebuie sa avem grija de batranii familiei, bunicii sau parintii nostri avand nevoie, mai devereme sau mai tarziu, de sprijinul si ajutorul nostru. Grija fata de acestia poate fi solicitanta si costisitoare, insa, organizandu-ne spatiu si programul intr-un mod practic si echilibrat, vom reusi sa le purtam de grija si sa le oferim ceea ce au nevoie.

Amenajarea casei

Atunci cand bunicii sau parintii nostri sunt parasiti de puteri sau se confrunta cu probleme grave de sanatate, putem fi pusi in situatii foarte dificile. Primul pas este acela in care vom amenaja casa, astfel incat acestora sa le revina un spatiu doar al lor, usor accesibil si mobilat potrivit nevoilor acestora. Astfel vom oferi fiecarui membru al familiei  posibilitatea de a-si continua ritmul firesc al vietii, iar persoanei varstnice, siguranta, sprijin  si confort. 

Ingrijirea varstnicilor

A avea grija de o persona varstnica, presupune a sti, in primul rand, problemele pe care le manifesta, contextul medical pe care il parcurge, lipsurile si neajunsurile din punt de vedere fizic. Doar astfel putem veni in intampinarea nevoilor acestora, cu tot ceea ce este necesar pentru a le asigura o stare de bine, confort, siguranta şi sprijin. Fie ca alegem să ii ingrijim chiar noi, fie ca apelam la serviciile unei persoane specializate, este foarte important ca bunicii si parintii nostri sa fie tratati cu respect şi asumare, in vederea asigurarii unei stari de bine.

Siguranta vârstnicilor in  spatiul casnic

Cele mai citite articole

Daca varstnicii pe care ii avem in grija au un context medical sever, aflandu-se chiar si  in imposibilitatea de a se deplasa,  vom incerca sa gasim cele mai eficiente si sigure modalitati prin care sa ne exercitam toata grija si ingrijirea de care au nevoie.

Chiar daca sunt cu noi in casa, este posibil sa fie dificila monitorizarea permanenta a acestora, astfel ca instalarea unui sistem care contine camere de supraveghre sau microfoane spion poate fi de mare folos atunci cand vrem sa avem control permanent asupra persoanei aflate in nevoi si imposibilitati fizice.

Avand acces acustic la tot ceea ce se petrece in camera amenajata persoanei varstnice, chiar daca noi nu suntem de fata,  vom sti cand are nevoie de ajutor, cand solicita ceva sau daca  se intampla ceva ingrijorator.

Cele mai citite articole