Ce beneficii obtii daca aplici peretii cortina pe suprafata locuintei tale?

Peretii cortina sunt o inovatie arhitecturala foarte raspandita si folosita cu precadere in cazul cladirilor moderne. Avantajul cel mai mare oferit de aplicarea lor consta in gradul ridicat de protectie pe care il are fata de elementele exterioare (cum ar fi conditiile meteorologice extreme). Peretii cortina sunt, in sens restrans, panouri din sticla care sunt amplasate pe exteriorul cladirii adesea cu ajutorul adezivului, ceea ce ofera o serie de beneficii.

4 avantaje ale aplicarii peretilor cortina pe o cladire

1. Stabilizarea cladirii

In caz de cutremur, cladirile, mai ales cele inalte, tind sa se clatine, iar, in situatii mai grave, chiar sa se prabuseasca. Din fericire, peretii cortina pot fi folositi ca metoda suplimentara de a stabiliza cladirea si de a rezista cu brio in fata catastrofelor naturale.

2. Incetinirea raspandirii focului

Peretii cortina sunt capabili si sa incetineasca raspandirea focului in caz de incendiu, pentru ca sunt ignifugi, actionand ca o bariera si impiedicand transferul focului de la un etaj la altul. Acest lucru este important, mai ales in cazul cladirilor inalte, in care incendiul s-ar putea raspandi rapid si in partea superioara.

3. Eficienta termica

Cele mai citite articole

Daca sunt corect aplicati, peretii cortina au capacitatea de a imbunatati considerabil eficienta termica a unei cladiri. Reusesc sa stabilizeze temperatura din interior atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald, reducand costurile platite pentru facturile de curent. 

4. Aspect imbunatatit

Peretii cortina nu sunt doar practici, ci sunt si o varianta ravnita in ceea ce priveste caracterul estetic al cladirii. Ofera un aspect curat, sofisticat si unic, care acum este asociat cu designul contemporan. De asemenea, datorita beneficiilor enuntate mai sus, peretii cortina pot imbunatati semnificativ valoarea cladirii. 

Persoanele care isi doresc sa-si imbunatateasca valoarea locuintei pot lua in considerare si aplicarea unor pergole retractabile, care actioneaza ca un sistem de acoperisuri retractabile. Scopul lor este de a prelungi o locuinta, creand o terasa ferita de factorii externi neplacuti (ploaie, razele UV).

Prin urmare, persoanele care sunt in cautarea unor metode inovative din punct de vedere arhitectural, care sa le eficientizeze locuinta, pot lua in considerare atat peretii cortina, cat si pergolele retractabile.

Cele mai citite articole