Care sunt diferențele între amanet de acasă și cel din agenție?

Prin intermediul unui serviciu de amanet, se poate obține oricând, rapid și fără complicații suma necesară pentru rezolvarea problemelor financiare neprevăzute. Este nevoie doar de un act de identitate și o garanție în aur (bijuterie, ceas, monedă) și în doar câteva minute persoana primește banii de care are nevoie. 

Pentru că uneori există o imposibilitate obiectivă pentru deplasare și drumul către casa de amanet poate constitui o problemă în materie de timp, energie și bani, a fost creat serviciul de amanet la distanță. Prin intermediul lui se poate amaneta oricând și de oriunde, atât timp cât clientul are o conexiune funcțională la internet.

Prin ce se deosebește totuși amanetul la distanță de cel din agenție?

Amanetul la distanță nu se deosebește cu nimic ca principii de funcționare și termeni ai contractului încheiat la amanetul din agenție. În ambele cazuri, clientul primește rapid împrumutul dorit și lasă o garanție în aur, urmând ca în momentul rambursării sumei datorate să își poată recupera obiectele amanetate. 

În ambele cazuri, agenția garantează pentru păstrarea în siguranță a aurului oferit drept garanție. Actul de identitate și garanția în aur sunt cele două condiții prin care se poate obține un împrumut fie printr-o procedură de câteva minute la sediul fizic al agenției, fie prin câteva click-uri, în cazul amanetului la distanță. 

Cele mai citite articole

În agenție, clientul primește banii ca împrumut sub formă de cash. În cazul amanetului la distanță, banii se primesc pe card, iar clientul nu mai trebuie să se deplaseze fizic la casa de amanet. 

Cum funcționează amanetul la distanță?

Serviciul de amanet la distanță este unic în România și garantează clientului obținerea împrumutului cu banii pe card, fără necesitatea deplasării la sediul casei de amanet.

Prin apăsarea butonului virtual “Aplică acum”, se deschide un formular, acesta incluzând câțiva pași simpli pe care clientul trebuie să îi urmeze:

  1. Selectarea tipului de aur și a gramajului produsului oferit pentru amanet. Se obține o estimare cu suma împrumutului.
  2. Programarea orei și a zilei pentru ridicarea obiectului din aur. Un curier de încredere va merge la adresa indicată pentru a ridica gratuit produsul și a-l duce la sediul casei de amanet pentru evaluare.
  3. Înregistrarea sau logarea într-un cont cu numele clientului, în care acesta va completa datele bancare unde dorește sa primească suma de bani. Prin crearea unui cont, pot fi administrate oricând, indiferent de loc, contractele, existând și posibilitatea de a prelungi sau de a efectua plata împrumutului.
  4. În doar câteva ore de la evaluarea bunului de către specialiștii acreditați ai amanetului, clientul primește oferta finală pe email. Nu trebuie decât să o aprobe și primește pe card suma aprobată pentru împrumut.

Concluzii

Alegând amanetul la distanță ori de câte ori deplasarea la sediul agenției de amanet este o problemă, clienții beneficiază de aceleași servicii de creditare rapidă, fără complicații și proceduri birocratice, cu doar câteva click-uri, din confortul propriei case. Obiectele amanetate sunt ridicate gratuit de curier și duse la expertiză, iar clientul primește banii pe card.

Cele mai citite articole