Alonissos este situat in partea de nord a Marii Egee si apartine Sporadelor. Se caracterizeaza prin existenta unor suprafete mari de verdeata si paduri de pin, dar se remarca si prin apele verzi, plajele idilice, linistea pe care le ofera vizitatorilor sai. 

De asemenea, zecile de festivaluri si traditii care se desfasoara pe insula pe parcursul anului, trezesc interesul vizitatorilor. Materialele locale pure, starea de spirit a locuitorilor din Alonissi, istoria bogata, evlavia religioasa si peisajul incantator, compun un cadru ideal pentru sejurul tau. Poti alege un sejur in Grecia la Alonissos de la Book Travel.

O atractie importanta a insulei este Parcul National Marin Alonissos, care consta dintr-o combinatie de habitate terestre si marine cu sute de specii de plante si animale, dar si importante monumente arheologice si istorice si, desigur, ofera adapost si protectie pentru sigiliul Monachus monachus. 

Pe insula exista inca zeci de biserici si capele. Arhitectura si istoria traditionala a unor biserici, precum Christos, Agios Athanasios si Agios Georgios, te vor impresiona. 

Cele mai citite articole

Altele, cum ar fi cele doua mici capele din Agioi Anargyroi, Agios Konstantinos si capela Agios Giorgis, ofera o vedere panoramica unica asupra vastei Mari Egee si a Skopelos.

Gastronomie si viata de noapte

Insulele grecesti se remarca oricum prin bucataria lor, intrucat se imbina in aceasta traditie si autenticitate. In Alonissos este imposibil sa nu incerci peste proaspat, care satisface toate cerintele de gust. 

Mancarurile populare sunt  supa de peste, spaghetele cu homar, dar si placinta cu branza din sat. Dulciurile locale, realizate intotdeauna cu produse pure, justifica vizitatorul pentru alegerea sa. Concret, unele dulciuri precum bilele siropoase, placinta cu nuci, macaroanele si hamalia sunt strans legate de traditiile locului.

In ceea ce priveste divertismentul si viata de noapte, insula raspunde, de asemenea, tuturor nevoilor. Patitiri si Palia Chora sunt principalele locuri in care ritmurile nocturne ale insulei devin mai intense. 

Exista o gama larga de optiuni pentru a te bucura de viata de noapte din Alonissos, de la relaxare pe malul marii si sunetele muzicii blande, pana la petrecerea intr-o dispozitie puternica care dureaza pana la primele ore ale diminetii. Vei gasi, de asemenea, baruri pitoresti si magazine cu muzica live care iti vor oferi momente unice de distractie.

Cele mai citite articole