Membrana EPDM pentru hidroizolarea acoperisurilor, un material care se comporta bine din toate punctele de vedere.
Monomerul de etilena-propilena-diena, cunoscut mai frecvent sub numele de EPDM, este adesea utilizat sub forma de folie pentru a hidroizola un acoperis. Trebuie spus ca o membrana EPDM ofera multe avantaje.
Primul avantaj al unei membrane EPDM pentru acoperisuri este durabilitatea sa. Utilizat pe scara larga in industria constructiilor, la hidroizolatii, dar si in industria auto, calitatile acestui material sunt bine cunoscute. Instalata pe un acoperis plat sau pe un acoperis usor inclinat, o astfel de folie este eficienta datorita numarului limitat de imbinari.
Dar EPDM nu este bun doar pentru impermeabilizare. Acest material are, de asemenea, un excelent bilant de mediu, deoarece nu contine metale grele, clor sau hidrocarburi. Complet reciclabil, acesta are un impact limitat asupra mediului, este in general mai placut din punct de vedere estetic decat acoperisurile din bitum sau PVC si este potrivit pentru vegetatia extensiva si semi-intensiva. A se vedea mai multe detalii si pe blog.
Rezistenta unei membrane pentru acoperisuri din EPDM
Desi performanta EPDM pentru acoperisuri este bine stabilita, nu este singurul sau avantaj. O membrana din EPDM este foarte rezistenta datorita elasticitatii sale. Materialul poate rezista la temperaturi extreme, de obicei intre -40°C si 120°C. De asemenea, prelatele din EPDM sunt rezistente la intemperii (ploaie, grindina etc.) si la oxidare. Rezistenta sa ridicata la elementele naturale, la razele UV si la poluanti face ca membrana EPDM sa fie o solutie eficienta pentru acoperisuri. Se estimeaza ca un acoperis din EPDM are o speranta de viata de peste 40 de ani.
Cele mai citite articole
De asemenea, placile EPDM au o elasticitate excelenta. In functie de conditiile meteorologice, acest material se poate intinde intre 300 si 400%. Fie ca este foarte cald vara sau foarte frig cand este ger, EPDM nu va fi afectat de dilatare si contractie.
EPDM pentru impermeabilizarea acoperisurilor: instalare simplificata
Cand vine vorba de impermeabilizarea acoperisurilor, EPDM ofera un ultim avantaj major: usurinta de instalare. Deoarece este un elastomer, adica un material cu o elasticitate ridicata, acesta poate fi adaptat cu usurinta la orice dimensiune a substratului si la eventualele miscari ale acestuia.
De asemenea, este important de retinut ca EPDM ia de obicei forma unor prelate de mari dimensiuni, care pot avea o latime de pana la 15 metri si o suprafata de 900 m2. Prin urmare, acestea pot fi taiate la dimensiune pentru a obtine o singura bucata. Acest lucru reduce numarul de imbinari care trebuie realizate, facilitand instalarea si eliminand riscul de infiltratii.
In functie de regiune, acoperisurile pot fi realizate din diverse materiale. Avantajul membranei EPDM este ca poate fi utilizata pe majoritatea suprafetelor.
Aceasta poate fi instalata pe lemn, beton, placi aglomerate, izolatie PIR, placi de otel si in renovare peste bitum. Aceasta versatilitate si usurinta de instalare are avantajul suplimentar ca membrana EPDM pentru acoperisuri este cea mai rentabila solutie.