Mirii stiu mai bine ca oricine ca nu este tocmai simplu sau suficient sa incercuiesti o data in calendar. Pana la ziua mult-visata, este nevoie de timp, bani, rabdare si nervi de otel, mai ales daca planuiesc sa isi oganizeze intreaga nunta fara ajutor din partea specialistilor.

Unul dintre primii pasi pe care acestia trebuie sa ii faca este sa stabileasca data nuntii, apoi sa mearga in cautarea restaurantului potrivit dorintelor lor si bugetului disponibil. Spre deosebire de alte orase din Romania, unde numarul restaurantelor este unul limitat, in Bucuresti cerul si bugetul, evident, sunt limita.

Cel mai important este sa nu te arunci la costuri uriase. Dincolo de restaurant, “mancatoare” de bani sunt si: formatie nunta, videograf nunta, rochie de mireasa, costum de ginere, costul pentru rezervarea bisericii, plus multe avansuri pentru restaurant, orchestra si foto-video, marturii si invitatii de nunta.

Ce trebuie sa ai in vedere inainte de a rezerva restaurantul?

In primul rand, realizeaza o lista preliminara de invitati. Desi nu va fi cea finala, te va ajuta sa stii cam care este numarul estimativ de oaspeti, astfel incat sa alegi sala de evenimente potrivita. Cele mai multe restaurante au sali cu capacitati de 70 de persoane, 120 si 300 de invitati. In functie de numarul minim de meseni se va stabili si avansul pe care va trebui sa il platesti.

Cele mai citite articole

Abia apoi poti lua in considerare celelalte criterii, precum tipul de gastronomie, amplasamentul (in centrul sau in afara orasului), arhitectura, serviciile pe care le poate oferi si numarul de locuri de parcare. Spre exemplu, in Bucuresti, daca nunta religioasa va fi in centrul Bucurestiului, iti va fi mult mai usor sa ajungi catre periferie. La polul opus, daca nunta va fi intr-un capat al orasului, iar evenimentul in celalalt capat, iti va destul de greu sa jonglezi cu timpul, mai ales ca inainte de a merge la eveniment veti face si sedinta foto a mirilor cu nasii.

Ia in calcul si serviciile pentru copii. Cum ar fi un loc de joaca sau o camera separata, pentru ca bebelusii sa poata dormi sau sa poata fi schimbati. Un pont: sunt firme care ofera servicii de entertainment pentru copii, la preturi foarte avantajoase, tot ce au nevoie este spatiu pentru distractie. Un personaj din desenele animate va veni la eveniment si se va juca cu cei mici, ii va picta pe fata si le va face baloane colorate, cu diferite animalute.

Orice ti-ai dori, ai mare grija la buget!

Fara sa iti dai seama, daca pui in aplicare toate ideile sau visele tale, bugetul va avea de suferit. In ceea ce priveste localul, pe langa avansul de nunta, se mai pot adauga alte costuri, precum: aranjamentele florale, taxa pentru ospatari, taxa de exclusivitate (daca ai spatiu exterior, acesta va fi amenajat corespunzator) etc.

Daca vrei si o limuzina sa te ia de acasa, pentru a intoarce capetele oamenilor, asta te va costa in plus. Si datinile costa bani, de la cateva sute de lei, pana la cateva mii. Si, sa nu uitam ca daca la nunta iti vor canta lautarii te vor face, inevitabil, sa scoti din buzunar macar cateva sute de euro. Si nu uita, se fura mireasa, ce te faci?! Alti bani, alta distractie, in functie de dorintele celui care ti-o inapoiaza.

Cele mai citite articole