Dezvoltarea personală este un domeniu care s-a dezvoltat enorm în ultimii zeci de ani. Oamenii au descoperit că, pentru a ajunge la un nivel superior de cunoaștere de sine și pentru a evolua, pot folosi cu succes cărți scrise în acest scop. Autori specializați pe psihologie, spiritualitate sau pur și simplu conectați atât de bine la viața noastră interioară încât au puterea de a-i inspira pe alții, au scris cărți care ne ajută să ne descoperim și să ne conducem energia și calitățile spre succes, fericire și împăcare cu sine. Descoperă în continuare care sunt cărțile de dezvoltare personală care se bucură de cea mai mare popularitate și de recomandările celor mai pretențioși cititori.

Dieta minții

Titlul acestei cărți te poate face să te gândești că este vorba de o lucrare despre relația dintre gastronomie și intelect, dar nu este așa. Adina Moldoveanu, autoarea, folosește simbolic termenul de dietă. Așa cum ne hrănim trupul într-un anumit mod pentru a fi sănătoși, și mintea necesită hrănirea cu lucruri care ne dezvoltă personalitatea, pe toate planurile. Sursele autoarei sunt multiple, atât din scrierile antice, cât și din cele moderne sau din propria experiență de coach, speaker motivațional și consilier spiritual. 

Acționează și gândește ca o pisică

Stephane Garnier, autorul acestei cărți, are o abordare unică a dezvoltării personale. El susține că pisica este cel mai bun exemplu pe care îl avem la dispoziție pentru a evolua. Pisicile sunt calme, independente, carismatice, mândre, atente și încrezătoare. Autorul și Ziggy, motanul care dă sfaturi deștepte, te ajută să-ți reconsideri comportamentul și să obții cât mai multe de la serviciul, relația cu colegii și apropiații și de la viață, în general.

Dincolo de ordine. Alte 12 reguli de viață

Jordan B. Peterson este un autor și profesor universitar renumit, care a ajuta milioane de oameni cu cărțile sale uimitoare. Dincolo de ordine este o continuare a proiectelor anterioare și oferă 12 reguli de viață aplicabile în lumea modernă. Acestea nu presupun investiții, călătorii sau lucruri materiale, ci adoptarea unor atitudini și gesturi cotidiene care duc, direct sau indirect, la creșterea calității vieții interioare și exterioare și la atingerea mulțumirii de sine. Inspirate din peste 100 de studii științifice pe care autorul le-a realizat de-a lungul timpului, regulile lui Peterson sunt surprinzător de simplu, clar și direct formulate. 

Gândește ca un călugăr

Jay Shatty are capacitatea de a așeza în paginile cărților sale idei și practici din spiritualitatea diverselor popoare într-o formă accesibilă și practică. Cartea sa are în centru ideea de mutarea a accentului dinspre imaginea de sine în cea a respectului de sine. Cartea lui Jay Shatty te ajută să înțelegi:

  • Cum să nu gândești prea mult
  • Că negativismul este contagios
  • Să nu faci comparații
  • Să-ți controlezi frica
  • Să nu faci comparații care duc la nefericire
  • Cum să înveți de la ceilalți
  • De ce nu găsești fericirea atunci când o cauți
  • De ce bunătatea aduce succesul

Cum poate mintea să vindece corpul

David R. Hamilton a scris această carte pornind de la studii științifice care ilustrează efectele gândurilor asupra corpului. Există o legătură directă între minte, corp și latura noastră spirituală, iar înțelegerea acesteia îți poate deschide calea spre cunoașterea sinelui și dezvoltare personală. Cartea explorează metodele de gândire care pot vindeca trupul, ca vizualizarea acțiunilor, credința, gândirea pozitivă sau meditația. Schimbarea obișnuințelor de gândire nu are efect doar asupra psihicului și parcursului personal ori profesional, ci și asupra celulelor și funcțiilor organismului. 

Cele mai bune cărți de dezvoltare personală te ajută să te descoperi, astfel încât să te dezvolți și să te bucuri din plin de viață. Citește-le și pune în practică sfaturile care ți se par cele mai potrivite.