In zilele noastre, auzim despre diferiti termeni in jurul micropigmentarii (Machiaj Permanent sau Semi-Permanent, Dermopigmentare, Microblading) este de fapt intotdeauna aceeasi practica. Din momentul in care are loc o implantare a unui pigment in straturile superioare ale epidermei, suntem in contextul micropigmentarii. Ceea ce difera sunt tehnicile si materialele folosite pentru micropigmentare sprancene si buze.

Ce este micropigmentarea?

Aceasta tehnica functioneaza prin introducerea pigmentului in primele straturi ale epidermei folosind un stilou dotat cu micro-ace pentru a scoate in evidenta anumite trasaturi faciale. Se foloseMicropigmentarea este pentru a imbunatati sprancenele si buzele. 

Indicatii pentru micropigmentare

  • Sprancene rare sau inexistente: 

‍Reconstructia manuala a sprancenelor se face la clinica folosind tehnica „Microblading”: Este o tehnica avansata de pigmentare a pielii care insereaza linii extrem de fine si precise in propriul par prin imitare, atat la culoare, cat si in aspect si curbura, pentru a obtine cel mai natural rezultat posibil.

  • ‍Buze decolorate:

Tot cu aceasta tehnica se poate corecta un contur care se estompeaza odata cu varsta, este prost desenat sau asimetric.

Interventia in practica

Se va aplica anestezie locala inainte de a incepe. Se va efectua mai intai un studiu al fetei si apoi se vor studia proportiile. Profesionistul alege pigmentul care este in armonie cu culoarea parului tau natural si parului tau pentru micropigmentarea sprancenelor si in functie de tenul tau pentru buze. Dupa dezinfectarea zonei de tratat apoi cu ajutorul dermografului prevazut cu un ac la capat, face cateva treceri peste piele pentru a implanta pigmentul in interiorul epidermei. La final, dupa stergere, se aplica o crema de vindecare pe zona sprancenelor sau a buzelor.

Beneficiile micropigmentarii

Datorita finetei extreme a designului firelor de par, „microblading” ofera sprancenelor un efect natural de neegalat, ceea ce face posibila imbunatatirea trasaturilor fetei prin evidentierea lor.

Cele mai citite articole

Tot in functie de cerere, micropigmentarea buzelor iti permite sa pari mereu machiat, chiar si atunci cand te trezesti dimineata.

Sfaturi pentru un tratament de succes

Inainte: Evita bronzarea timp de 4 saptamani inainte de a face acest tratament. ‍ 

In timpul: In functie de zona pe care se lucreaza (buze, sprancene, ochi etc.), aplicarea machiajului permanent poate dura de la 1 la 3 ore. Anestezia locala poate fi aplicata la inceputul si in timpul travaliului. ‍ 

Dupa: Aplica in mod regulat o crema de vindecare timp de 5 zile pentru a ajuta epiderma sa se reformeze rapid si pentru a imbunatati vindecarea. Soarele si UV sunt contraindicate cel putin in luna urmatoare ultimului tratament.

Dupa realizarea micropigmentarii se poate observa o foarte usoara roseata si/sau umflare, efectul de machiaj apare deja, iar in final intensitatea culorii este cu aproximativ 30 pana la 40% mai mare.

Dupa aproximativ 2 saptamani pigmentul devine foarte deschis prin vindecarea pielii si dupa 3 pana la 4 saptamani pigmentul reapare usor.

Rezultatele asteptate

Microbladingul dureaza mai mult decat machiajul permanent traditional. Se estompeaza usor dupa un an pana la un an si jumatate. Asadar, pentru ca sprancenele sa ramana frumoase este recomandat sa faci retusuri o data sau de doua ori pe an, in functie de varsta, de calitatea pielii si de intretinere.

Cele mai citite articole