Nu numai vârsta înaintată determină lăsarea sânilor, ci şi alţi factori importanţi precum alăptatul, apariţia menopauzei, pierderea rapidă şi bruscă în greutate, iar lista poate continua. Nicio femeie nu îşi doreşte sâni lăsaţi şi deloc atractivi, ci mai degrabă sâni rotunzi, frumoşi şi fermi, iar dacă Mama natură nu a fost prea generoasă sau evoluţia aspectului corpului nu a avut o traiectorie lină, cu siguranţă implantul mamar rămâne singură soluţie demnă de luat în considerare.

Oricât ar încerca femeile să aibă grijă de sânii lor, să nu se lase, să facă exerciţii fizice pentru fermitatea sânilor, cu siguranţă sarcina, alăptarea, menopauza sau pierderea în greutate determina lăsarea sânilor şi le conferă un aspect extrem de neplăcut, pielea pierzându-şi din elasticitate.

Cine poate apela la implanturi mamare?

Cele mai multe femei apelează la diferite tipuri de implanturi mamare, atunci când nu sunt mulţumite de sânii lor, de aspectul şi mărimea acestora, de felul în care se simt în pielea lor. Femeile care au sânii forţe mici şi doresc augmentarea lor, femeile care vor să îşi crească stima de sine, să fie mai atrăgătoare, să aibă sânii la acelaşi nivel, mai ales dacă diferenţa este extrem de vizibilă, cele care au sânii lăsaţi după naştere şi alăptare sau doresc să nu îşi arată vârsta reală, cu siguranţă sunt candidatele perfecte pentru implanturile mamare. Totodată, şi femeile care au suferit o mastectomie în urma accidentelor, cancerului de sân sau a altor afecţiuni medicale se vor gândi la această variantă.

Înainte de a lua o decizie atât de importantă pentru aspectul, viitorul şi sănătatea lor, este important că pacientele să se documenteze bine despre acest subiect şi să aibă o discuţie cât se poate de serioasă cu medicul estetician care să le explice atât avantajele, cât şi dezavantajele acestei opţiuni.

În plus, pacientele trebuie să aibă 18 ani împliniţi, să nu sufere de infecţii, să nu fe însărcinate sau să alăpteze atunci când optează pentru această operaţie, să nu aibă cancer de sân şi să nu fi făcut radioterapie şi mai ales să renunţe la fumat cu minim o lună înainte de intervenţie.

Tipuri de implanturi mamare

Când vine vorba despre operaţia de implanturi mamare, aceasta nu durează mai mult de 2 ore şi are loc sub anestezie generală, intervenţia fiind invaziva dar nu şi periculoasă, necesitând o recuperare de câteva săptămâni. Durata de utilizare a implanturilor mamare este de unul sau două decenii, în funcţie de tipologia acestora.

Implanturile mamare diferă în funcţie de:

·  compoziţie;

·  formă;

Cele mai citite articole

·  textură.

În funcţie de compoziţie, există implanturi mamare:

·  cu ser fiziologic umplute cu apă sărată sterilă, sigure pentru organismul uman şi populare;

·  cu silicon, umplute cu gel de silicon, perfecte pentru femeile care doresc că sânii lor să arate impecabil.

În funcţie de formă, există implanturi mamare:

·  rotunde, cu o textură netedă la exterior, care conferă un aspect plăcut;

·  alungite sau anatomice, în formă de lacrimă, cu un aspect proeminent în partea de jos şi conic în partea de sus, arătând cât mai natural.

În funcţie de textura, există implanturi mamare:

·  cu textură netedă, care au un aspect similar cu textură sanului natural;

·  texturate, care creează o senzaţie mult mai fermă decât cea a unui implant neted şi rotund.

Cele mai citite articole