Ce trebuie sa stii despre achizitionarea si intretinerea de arme airsoft

Armele airsoft sunt arme neletale, dar pentru ca prezinta niste riscuri, in timpul jocului este recomandat ca jucatorii sa foloseasca echipamentul de protectie. Acesta este compus din ochelari de protectie, veste tactice, casti, genunchiere, cotiere si bocanci speciali.

Armele airsoft pot fi cumparate doar de persoanele peste 18 ani sau de minori cu acordul parintilor.

Cum alegi arma airsoft corespunzatoare?

Inainte de a intra intr-un magazin airsoft cum este Dakka trebuie sa iti raspunzi la o serie de intrebari:

Care e rolul armei airsoft? -Tragere la tinta sau meciuri?

Bugetul alocat include consumabilele sau se reduce exclusiv la arma?

Caut o arma pentru nivel standard sau doresc una cu optiuni care sa ma ajute sa performez?

Airsoft reprezinta pentru mine un hobby sau caut sa obtin performanta?

Care sunt categoriile de arme airsoft?

In functie de raspunsurile date la intrebari ai la dispozitie cateva categorii de arme airsoft care servesc nevoilor tale specifice: arme cu arc, cu gaz, electrice.

Cele mai citite articole

Armele cu arc elibereaza bila din plastic printr-un sistem cu arc ce se comprima la armare si se decomprima atunci cand folosesti tragaciul. Armele airsoftcu arc asigura cea mai mare viteza standard.

Armele cu gaz elibereaza bilele din plastic prin intermediul green gas-ului sau a dioxidului de carbon comprimat.

Armele electrice sunt adaptabile oricaror conditii meteorologice. Armele electrice sunt dotate cu un motoras care atunci cand e actionat, propulseaza in exterior bila de plastic.

Care sunt componentele unei arme airsoft care trebuie intretinute?

Cele mai importante elemente din componenta unei arme airsoft care necesita atentie speciala sunt cele in miscare sau care iau contact cu gazul sau bila.

  • Teava interna

Aceasta este cea mai importanta parte a unei arme airsoft, fapt pentru care ar trebui curatata dupa fiecare joc. Tot ce ai nevoie este o tija de curatare, laveta moale si un spray siliconic.

  • Garnituri, supape si valve

Aplica in interior si la exterior o cantitate mica de spray siliconic pentru a preveni pierderile de gaz. Pentru interior exista capsule de mentenanta care includ ulei siliconic.

  • Piston si cilindru

Lubrifierea pistonului si cilindrului este necesara pentru o armare mai usoara. Aplica in cilindru un strat fin de vaselina. Demonteaza sistemul intern pentru o curatare, gresare si degresare corespunzatoare.

Intretinerea corecta a armei airsoft nu se rezuma doar la curatare si lubrifiere ci si la depozitare. Neglijarea conditiilor de depozitare afecteaza durata de viata si performantele produsului. In primul rand, decupleaza bateriile, incarca-le si apoi asaza-le in locuri ferite de umezeala si la temperatura camerei. Temperaturile extreme in care depozitezi arma scade performanta bateriilor. Procesul de curatare a armei se face dupa cateva mii de bile. Ca exceptie, armele pot fi curatate mai repede in cazul murdariei sau a functionarii problematice.

Cele mai citite articole