A te baza pe consilierea juridica si asistenta juridica de la o firma de avocatura nu este o optiune pentru companii de astazi, ci mai degraba o necesitate. Avantajele pentru o companie de a avea sprijinul unei firme de avocatura care te ajuta sa atingi obiectivele propuse cu garantia ca iti acoperi toate obligatiile sunt multiple.

Atunci cand esti antreprenor sau manager al unei companii, este esential sa ai alaturi un avocat specializat in dreptul afacerilor, care sa te asiste in luarea deciziilor strategice si sa te protejeze in fata eventualelor probleme legale. In acest ghid, vom explora pasii importanti pe care trebuie sa ii urmezi pentru a alege un avocat competent in dreptul afacerilor, si vom prezenta platforma online Jurio.ro, care iti poate facilita procesul de selectie si contactare a unui avocat potrivit nevoilor tale.

Fie ca ai inceput in lumea afacerilor sau daca te gandesti sa faci asta, sunt multe intrebari care pot aparea si pentru asta nu este nimic mai bun decat sa ai ajutorul unor profesionisti. Avocatii de afaceri nu numai ca se vor ocupa de tot ceea ce tine de contabilitate, fiscalitate si probleme de munca ale afacerii tale, dar te vor apara si in orice procedura legala pentru orice tip de problema care ar putea aparea.

De ce ar trebui sa angajezi un avocat specializat in afaceri?

In fiecare zi sunt multe decizii ale companiilor care necesita asistenta juridica de la un expert care le ofera o opinie de specialitate si le serveste drept ghid pentru a face cea mai buna alegere.

Cele mai citite articole

Pentru o companie, a se asigura ca toate actiunile sale sunt desfasurate corect ar fi un efort mare si ar necesita cunostinte ample in probleme juridice pe care nu le detin intotdeauna. Din acest motiv, exista firme de avocatura pentru companii, care are specialisti in diferite probleme pentru a va oferi asistenta juridica si apararea juridica de care aveti nevoie atat ca companie, cat si ca persoana fizica.

In general, exista perceptia ca angajarea serviciilor unei firme de avocatura este rezervata companiilor mari si companiilor care opereaza la nivel international. Totusi, tot mai multe IMM-uri si -au dat seama de avantajele de a avea o firma de avocatura care sa le sustina actiunile in justitie.

Fie ca esti antreprenor, independent sau companie, in prezent este esential sa ai pentru afacerea ta serviciile unei bune case de avocatura, care te insoteste pe tot parcursul procesului de creare, dezvoltare si, dupa caz, dizolvare.

Cum sa alegi un avocat bun de afaceri?

Printre principalele caracteristici pe care trebuie sa le aiba un avocat de firme si factorii de care trebuie sa tinem cont pentru a alege un bun profesionist in materie se numara:

  • Experienta acreditata: o cariera profesionala extinsa sustinuta de un numar mare de povesti de succes este principala garantie pentru companie, deoarece va va oferi incredere in potentialul avocatului. Un avocat cu experienta va va oferi sfaturi mai bune si va va ingriji mai bine interesele.
  • Cunostinte despre business si specializare : o firma de avocatura care cunoaste sectorul si are o echipa de profesionisti specializati in diferitele ramuri juridice, ii va permite sa va ofere un serviciu juridic cuprinzator, oferindu-va cel mai calificat avocat pentru fiecare caz.
  • Reputatie si referinte: reputatia firmei de avocatura si a avocatilor care o compun este cea mai buna reflectare a valorii acesteia. Este important sa aveti referinte bune fie prin recomandare directa de la o cunostinta, fie prin surse precum internetul.
  • Accesibilitate: este important ca avocatul sa acorde atentia si respectul de care aveti nevoie, ascultandu-va in orice moment si informandu-va despre evolutia afacerilor dumneavoastra, putandu-va rezolva indoielile cat mai rapid si eficient.
  • Disponibilitate : este esential ca avocatul dumneavoastra sa fie usor de localizat, posibilitatea de a-l contacta printr-o pagina web, e-mail profesional, numar de telefon de contact sau adresa postala, va va oferi o mai mare siguranta si incredere.
  • Incredere si transparenta : bunul avocat trebuie sa se caracterizeze prin transparenta sa totala si mentinerea unei relatii de incredere absoluta cu clientul.
  • Flexibilitatea platii: va fi un element de luat in considerare faptul ca avocatul va poate oferi diferite forme de plata si flexibilitate la plata.
  • Proximitatea geografica : astazi, datorita noilor tehnologii, nu este necesar ca avocatul sa se afle in aceeasi zona geografica cu firma dvs., dar este important ca acesta sa aiba tehnologii si mijloace pentru a va oferi contact direct si usor cu avocatul care va permite monitorizarea si controlul continuu.

Cele mai citite articole