Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă multe companii este menținerea angajaților loiali și motivați. Acum, într-o perioadă de timp în care competitivitatea este în creștere, menținerea unei echipe loiale este un lucru greu de făcut, dar foarte important pentru succesul oricărei companii. Comportamentele tradiționale care vin ca răspuns în urma acestui fenomen, cum ar fi revizuiri salariale sau oferirea unor beneficii convenționale, devin adesea insuficiente în fața unui context profesional care este în continuă schimbare.
Demisia constantă a personalului poate crea un mediu de lucru instabil și poate afecta negativ fluxul de activități, performanța și chiar cultura organizațională. Dacă și în compania ta te confrunți cu demisii frecvente din partea angajaților, poate te-ar ajuta să revizuiești fiecare aspect organizațional astfel încât să găsești problema. Una sigur este. Iată ce să faci pentru a scădea frecvența demisiilor în companie.
4 idei de implementat pentru scăderea comportamentului de demisionare
· Crește implicarea și oferă acces la comunicare – Un mediu de lucru în care angajații se simt implicați în mare parte din ceea ce se întâmplă în companie este de mare ajutor. Totodată, dacă le deschizi ușa către o comunicare deschisă și asertivă cu membrii din conducere, asigurându-i că nu sunt judecați sau criticați pentru greșelile pe care le fac, acest lucru îi va ajuta să se simtă acceptați și înțeleși și vor avea mai multă încredere în ei și în ceea ce fac. Organizează ședințe periodice, cu toată lumea, oferă feedback în mod constructiv și ascultă preocupările, grijile, ideile și sugestiile angajaților tăi.
· Oferă beneficii și recompense atractive – La orice loc de muncă oamenii își doresc să fie apreciați. Pentru ceea ce sunt și pentru munca pe care o depun. Beneficiile competitive și recompensele echitabile sunt factori esențiali în menținerea motivației angajaților. Pentru că viața personală trebuie cu precădere să existe în paralel cu cea profesională, un beneficiu foarte apreciat ar putea să fie oferirea unor carduri de vacanță de la Pluxee – acest lucru îi va încuraja să mențină un echilibrul între viața profesională și cea personală.
Cele mai citite articole
· Promovează ideea de dezvoltare personală – Angajații își doresc foarte mult să simtă că evoluează în carieră. Să nu se simtă limitați, să știe că în compania ta au șanse să se dezvolte. Prin urmare, oferă programe de formare și dezvoltare personală personalizate pentru fiecare membru sau pentru membrii cu interese similare. Totodată, oferă-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a avansa în cadrul companiei.
· Cere feedback, dacă tot se întâmplă ca unii angajați să plece – Înțelegerea motivelor pentru care angajații doresc să plece îți poate furniza informații foarte valoroase pentru a îmbunătăți mediul de lucru și a preveni demisiile viitoare.
În concluzie, menținerea angajaților în companie nu este doar despre a le oferi un loc de muncă, ci și despre a crea un mediu în care ei să se simtă valorizați, încurajați, văzuți, ascultați și motivați să facă treabă. Implementarea unor noi strategii, unor beneficii și accesul la dezvoltare personală poate face diferența dintre un angajat mulțumit care se simte valorizat și unul care își caută noi oportunități într-o altă companie. Investiția în oameni este cheia pentru o echipă puternică și stabilă care să te ducă la succes.
sursa foto: freepik.com