Construirea unei case respectă în general timpii de realizare, conform lucrărilor evidențiate în cadrul proiectului tehnic. Totuși, construirea efectivă este dependentă de factori meteorologici, de logistică sau de organizare, drept pentru care ar trebui să iei în considerare o marjă de eroare sau să cauți modalități de reducere a timpului de lucru, pe care le trecem în revistă în cele ce urmează.
Folosește materiale inovative pentru construire
Uneori este mai util să apelezi la soluții separate de construire, care să nu implice modificarea structurii de rezistență, cum ar fi, spre exemplu, folosirea plăcilor de rigips pentru compartimentare. Poți astfel să te documentezi și să alegi plăci de rigips de cea mai buna calitate pe care să le integrezi în proiectele tale.
Plăcile de rigips sunt deosebit de eficiente pentru crearea pereților falși, a pereților de compartimentare, a delimitării zonelor de dressing sau a oricărui alt tip de delimitare în cazul camerelor. Montajul este deosebit de rapid, deoarece vei avea nevoie doar de plăcile de rigips, de profile, de elementele de prindere și de uneltele necesare pentru realizarea pereților.
Organizează foarte bine lucrările de șantier
Încă de la începutul lucrărilor de construcție este nevoie să faci o organizare a etapelor de lucru, pentru a putea înainta în mod corect cu procesul de construcție. Organizarea va preveni evenimentele și situațiile neprevăzute, pentru că știind în avans ce urmează să realizezi vei avea un control mai bun asupra lucrărilor. În plus, vei putea eficientiza lucrările, deoarece vei putea planifica mai bine echipele de muncitori. Firește, aceste lucru va însemna să ai planificat dinainte un buget pentru fiecare etapă, așa că va trebui să iei în calcul și acest aspect.
Ocupă-te de logistică și materiale
Una dintre problemele acute care pot crește timpul alocat construirii este lipsa materialelor din șantier sau întârzierea acestora. Este așadar important să cumperi materialele în avans și nu chiar în momentul începerii lucrărilor tocmai pentru a putea fi mereu în grafic. Având materialele în șantier înainte de începerea propriu-zisă a punerii în operă a acestora nu vei mai înregistra timpi de așteptare, iar acest lucru va conduce la realizarea lucrărilor cu mult mai rapid decât te-ai aștepta. Stabilește așadar termenele cu furnizorii și optează pentru livrări rapide direct în șantier.
Cele mai citite articole
Vezi ce materiale sunt necesare pentru construcția unei case.
Închiriază din timp utilajele
Utilajele de construcții pot ține adesea în loc lucrările, deoarece acestea execută procese pe care în mod manual nu ai cum să le realizezi. Buldoexcavatoarele, compactoarele sau autogrederele sunt utilaje nelipsite în șantier, așa că va trebui să te asiguri că acestea sunt disponibile atunci când ai nevoie de ele.
Va fi nevoie să iei legătura cu firme care închiriază astfel de utilaje și să le soliciți oferta pentru a fi sigur că ai tot ceea ce îți trebuie la momentul potrivit.
Ia în calcul factorii climatici
Vreme te poate pune adesea în situația de a opri lucrările la exterior și de a aștepta ca situația să se schimbe. Totuși, este important să organizezi lucrările astfel încât atunci când vremea nu îți permite să lucrezi afară, să muți lucrările la interior. Finisajele, lucrările la rețeaua electrică sau instalațiile reprezintă lucrări pe care le poți face cu ușurință la interior pentru a reduce timpul alocat construirii unei case. În acest fel nu vei stagna cu lucrările, ci vei avansa și vei reuși să finalizezi construcția în timp util.
Este important să ai în vedere toate aspectele care pot influența felul în care este realizată o construcție. Vremea, logistica, materialele, echipele de muncitori, fiecare dintre aceste lucruri au o pondere semnificativă în procesul de lucru. Organizează-te eficient și apoi bucură-te de rezultate, știind că ai lucrat eficient chiar și în cele mai dificile condiții.