Alegerea unui plan de gazduire ieftina nu este atat de simpla precum pare. Desi exista multe optiuni pe piata, un server slab poate afecta negativ rezultatele pe termen lung in orice afacere online. Totusi, daca nu dispui de foarte multe cunostinte tehnice, s-ar putea sa nu stii exact care este alternativa ideala pentru situatia ta. Iata 4 greseli frecvente si cum sa le eviti!

  1. Cumperi planul de hosting nepotrivit

Atunci cand bugetul tau este unul redus, s-ar putea sa crezi ca alegerea celui mai ieftin pachet este suficient ca sa ai un punct de plecare. Totusi, faptul ca ai fondurile limitate nu inseamna ca n-ar trebui sa investesti timp in cautarea celei mai bune solutii. Orice website profesional are nevoie de un certificat SSL si de o adresa de email personalizata. Pe langa asta, ar trebui sa dispui de posibilitatea de a adauga protectie WHOIS si alte servicii aditionale in cosul de cumparaturi.

Nu uita faptul ca unele CMS-uri solicita intens resursele si ar fi mai bine sa optezi pentru un pachet optimizat special pentru ele. Spre exemplu, WordPress va functiona pe orice server de gazduire ieftina care suporta PHP, dar cele Apache il fac sa fie de pana la 4 ori mai rapid. De asemenea, platformele de eCommerce precum Magento sau Opencart au nevoie tot de servicii specifice.

  1. Nu cercetezi reputatia companiei

Cele mai citite articole

Majoritatea providerilor sunt noi si ofera pachete care par irezistibile la prima vedere. Din pacate, beneficiile reale nu sunt atat de mari. Spre exemplu, cei care promit o latime de banda nelimitata au termeni si conditii pentru aceasta, specificate doar in anumite sectiuni de pe website. De multe ori, ei se bazeaza pe faptul ca nu vei ajunge niciodata sa folosesti limita la capacitate maxima si vor solicita plati suplimentare atunci cand se intampla acest lucru. O alta promisiune falsa este cea legata de uptime, care nu poate fi de 100% in nicio circumstanta.

Este recomandat sa citesti recenzile clientilor din trecut si sa te asiguri ca nu sunt prea multe restrictii cu privire la serviciul de gazduire ieftina, pentru a nu regreta mai tarziu.

  1. Optezi pentru o firma cu suport tehnic limitat

Indiferent cate sfaturi pentru remedierea erorilor exista pe internet, este posibil sa te confrunti la un moment dat cu situatii in care nu vei sti ce sa faci. Pentru a putea depasi evenimentele de acest tip este important sa ai parte de un serviciu de suport clienti disponibil 24/7. Probabil stii deja cum este sa astepti cateva zile pentru a rezolva o situatie urgenta si nu-ti doresti sa ai parte de acest scenariu.

  1. Nu verifici politica de returnare a banilor

Companiile de gazduire ieftina stabile pe piata ofera o garantie de returnare a banilor valabila pana la 30 de zile. Astfel, in cazul in care te razgandesti cu privire la decizia ta sau nu esti multumit, iti vei putea primi investitia inapoi. Citeste cu atentie termenii si conditiile pentru a fi sigur ca ai dreptul la testarea serviciilor si ca nu exista limitari in acest sens.

Cele mai citite articole