Ro.Exchange – partener în tranzacționarea de criptomonezi

Criptomoneda (sau moneda virtuală) a apărut în anul 2008, iar în ciuda scepticismului de care omenirea a dat dovadă a înregistrat o evoluție fulminantă. Astfel că, în prezent, există o bursă a monedelor virtuale, precum și agenții de schimb în monede virtuale. La fel este și platforma Ro.Exchange, dedicată tranzactionarilor criptomonedelor.

Criptomonedele pot fi utilizate în tranzacții, precum cumpărarea de bunuri și servicii sau pot fi abordate că o formă de investiții, prin schimbarea în alte criptomonede – numărul acestora crescând foarte mult în ultimii ani.

Cum apar criptomonedele

Prima criptomoneda a fost Bitcoin, a cărei valoare a crescut, ajungând astăzi la aproximativ 64.000 de dolari. În ciuda evoluției criptomonedelor, sistemele fiscale ale statelor nu le acceptă decât pentru tranzacții virtuale, deoarece acestea circulă într-un sistem descentralizat.

Criptomonedele sunt produse de un Miner, adică de o unitate de calcul care calculează și validează algoritmul care stă la baza monedei virtuale. Acesta deține o lista cu toate tranzacțiile criptomonedei, astfel numărul acestora este controlat permanent și probabilitatea să fie falsificate este foarte redusă.

Cel mai ușor mod de a obține criptomonede este acela de a cumpără, cu bani clasici, însă acestea se pot și produce, printr-un sistem informatic, folosind muncă computerelor. Totuși, există o anumită cantitate de monede virtuale care pot fi produse într-un timp limitat.

Tranzacționare prin Ro.Exchange

Cele mai citite articole

Prima tranzacție efectuată cu o criptomoneda a avut loc în anul 2010, când cu 10 000 de Bitcoin au fost cumpărate 2 pizza. De atunci lucrurile au evoluat și numărul monedelor virtuale a crescut, așa a apărut nevoia existenței unor agenții de schimb monetar.

Fiind o platforma de exchange specializată în tranzacționarea de criptomonede, Ro.Exchange se adresează oricărui individ care dorește să investească în monede virtuale, oferind o mulțime de criptomonede și lăsând la alegerea fiecăruia în care vrea să investească.

Această platforma de exchange facilitează cumpărarea și vinderea de criptomonede, de a urmări tendința fiecărei monede virtuale prin intermediul unor grafice și instrumente speciale.

La fel că și la tradițională bursă, tranzacțiile cu criptomonede sunt relative. Deoarece acest tip de moneda nu este influențată de evenimente politice, nefiind emis de nicio autoritate centrală, criptomonedele sunt văzute mult mai potrivite pentru investiții, valoarea lor fiind estimată să crească în viitor. Astfel majoritatea investitorilor văd o oportunitate reală de a-și crește veniturile. Însă, la fel de probabil este să și scadă valoarea acestora, volatilitatea fiind cuvântul care descrie cel mai bine investițiile în criptomonede.

Totuși, decizia de a investi în criptomonede trebuie să continue cu realizarea unui cont pe o platforma de tranzacționare, astfel de platforme punând la dispoziția clienților mai multe servicii conexe, utile în demersul ce are că scop câștiguri financiare. Acest tip de platforme sunt intuitive și facilitează investițiile într-un domeniu aflat într-o continuă dezvoltare, oferind totodată siguranță.

Cele mai citite articole