Amenajarea unui pat odihnitor ține foarte mult de tipul saltele pe care o alegi, deoarece acestea pot fi de diferite tipuri și pot oferi caracteristici distincte de confort. În unele situații, salteaua trebuie aleasă în concordanță cu afecțiunile medicale pe care le ai, așadar acesta este un alt aspect la care trebuie să fii atent atunci când îți amenajezi spațiul de dormit. Află care sunt și celelalte lucruri la care trebuie să fii atent atunci când alegi o saltea de pat și care sunt avantajele pe care le oferă acestea!

Dimensiunea saltelei

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când alegi din multitudinea de modele de saltele este dimensiunea. Este nevoie să optezi pentru o saltea cu o dimensiune care să se potrivească somierei și cadrului de pat. În caz contrar, aceasta nu se va așeza în mod corect, iar acest lucru îți poate influența confortul. Dacă salteaua este prea mică, aceasta va fi inconfortabilă și ar putea provoca dureri de spate sau de gât. Dacă salteaua este prea mare, ea nu se va potrivi pe pat și va face dificilă deplasarea în interiorul camerei. 

Materialul din care este realizată salteaua

În prezent există pe piață o multitudine de modele de saltele, realizate din diferite materiale. În interior, acestea de asemenea pot avea diferite umpluturi, cum ar fi spuma cu memorie, latex sau arcuri. Este important să alegi un anumit model în funcție de preferințele tale. Dacă vrei o saltea fermă și rezistentă, alege o saltea ortopedică sau o saltea din spumă cu memorie sau chiar o saltea cu arcuri legate. Vei vedea de asemenea că unele dintre saltele sunt tratate pe suprafață cu substanțe naturale, care conferă prospețime saltelei și care protejează împotriva alergiilor. 

Fermitatea saltelei

Fermitatea saltelei este în strânsă legătură cu nivelul de confort resimțit. O saltea fermă poate produce dureri de spate din cauza unei poziții mult prea rigide. De asemenea, o saltea foarte moale nu îți va putea oferi susținere și în consecință vei simți disconfort în timpul somnului.

Cele mai citite articole

Este important să iei în calcul și eventualele recomandări medicale, deoarece salteaua ar trebui aleasă și în funcție de eventuale afecțiuni. 

Spre exemplu, pentru susținerea corectă la nivel cervical și lombare vei avea nevoie de o saltea cu fermitate medie sau mare. Aceasta te va ajuta să păstrezi poziția ergonomică a coloanei și să te bucuri de un somn odihnitor. 

Înălțimea saltelei

Pentru cele mai multe persoane o saltea înaltă echivalează cu o saltea confortabilă. Adevărul este însă că înălțimea unei saltele nu oferă doar confort, ci poate în unele situații să fie dezavantajoasă. O înălțime foarte mare a saltelei poate conduce la o utilizare defectuoasă  a patului, în vreme ce o saltea cu înălțime mică nu va fi deloc confortabilă. 

Prețul saltelei

Prețul saltelelor diferă în funcție de materialul din care sunt realizate acestea, în funcție de tratamentele aplicate și în funcție gradul de confort. Este important să îți stabilești un buget înainte de a cumpăra, dar și să îți stabilești tipul de produs de care ai nevoie (saltea cu spumă, arcuri etc.).

Alegerea unei saltele trebuie să țină cont de aceste aspecte, așa că dacă vrei să te bucuri de o saltea confortabilă poți vedea aici care este modelul care ți se potrivește și cum îl poți integra în peisajul dormitorului tău. Optează pentru saltele de calitate, durabile și tratate cu materiale de calitate, care să îți ofere confort și o binemeritată odihnă! 

Cele mai citite articole