Persoanele care îşi doresc o schimbare imediată în aspectul lor fizic pot apela la un chirurg estetician pe care îl pot întreba fără ruşine şi fără menajamente cât costă operaţia de liposucţie şi ce rezultate apar în urma acesteia. Liposucţia este recomandată tuturor persoanelor care au probleme de greutate, dar nu sunt obeze, ci au încercat să elimine grăsimea din anumite zone atât cu diete drastice şi cu exerciţii fizice intense, însă fără rezultat.

Cum se efectuează, cum se clasifica şi cât costă operaţia de liposucţie?

Liposucţia este o intervenţie chirurgicală cunoscută şi sub numele de lipoaspiraţie, în cadrul căreia se elimină grăsimea din zonele care deformează silueta şi creează un aspect deloc armonios. Liposucţia creează un aspect plăcut corpului şi redă încrederea în propria persoană, fiind recomandată atât pacienţilor care au ţinut diete stricte şi au făcut efort fizic intens, însă fără să slăbească, precum şi pacienţilor care au zone adipoase localizate care persistă în urma acestor acţiuni.

Liposucţia este una din cele mai solicitate intervenţii chirurgicale cosmetice şi se poate efectua pe abdomen, şolduri, talie, braţe, coapse şi genunchi, atât la femei, cât şi la bărbaţi, fiind efectuată atât în mod clasic, cât şi cu laser. Liposucţia nu numai că este eficientă şi cu rezultate imediate, ci se va dovedi extrem de rapidă, fiind realizată în maxim câteva zeci de minute, până la câteva ore.

În ceea ce priveşte preţul, o liposucţie costa puţin peste 1500 de euro, în funcție de zona afectată de grăsime şi de dificultatea intervenţiei. După intervenţie, pacientul trebuie să poarte haine compresiv-elastice care ajută la retracţia pielii şi la reducerea edemului şi să nu se expună la soare pentru câteva săptămâni.

Avantajele operaţiei de liposucţie vs. riscuri şi complicaţii

Operaţia de liposucţie are multiple beneficii, printre care:

·                imaginea armonioasă obţinută în urma operaţiei;

·                aspectul neted în urma operaţiei al pielii;

·                conturul natural şi ferm al corpului;

·                obţinerea rezultatelor dorite în timp foarte scurt;

Cele mai citite articole

·                absenţa cicatricilor;

·                stresul psihologic redus;

·                recuperarea după intervenţie este posibilă la domiciliu.

Pe de altă parte, operaţia de liposucţie are şi unele riscuri şi complicaţii asociate, printre care echimozele care dispar în timp scurt şi edemul sau umflarea zonelor supuse intervenţiei. După intervenţia propriu-zisă, pacientul trebuie să urmeze o dietă hipocalorica timp de câteva luni şi apoi să îşi reia activităţile sportive. De asemenea, intervenţia nu este recomandată persoanelor care suferă de:

·                diabet;

·                boli infecţioase;

·                boli cronice;

·                tulburări de coagulare a sângelui.

Fără doar şi poate, operaţia de liposucţie este recomandată persoanelor care vor să aibă mai multă încredere în forţele proprii şi care doresc să fie mult mai apreciaţi de partenerii lor de viaţă şi de persoanele din jur,

Liposucţia nu este doar o metodă de a scăpa de grăsimea din zonele nedorite, ci grăsimea poate fi reutilizata pentru diferite proceduri estetice, precum mărirea feselor, sânilor sau buzelor, deci şi pentru umplerea pomeţilor şi ridurilor. Nu există o vârstă ideală pentru operaţia de liposucţie, de aceea atât femeile de 20, cât şi cele de 60 de ani pot apela la această procedură.

Cele mai citite articole