Panourile solare sunt o sursă importantă de energie regenerabilă care poate fi utilizată în multe locuri din lume. Acestea sunt compuse din celule solare, care transformă energia solară în electricitate, și pot fi instalate pe acoperișuri, terenuri sau pe alte suprafețe care primesc lumina soarelui.

Pentru a afla tot ce ai nevoie despre panourile solare intra pe https://sunup.ro unde se raspunde la multe dintre aceste intrebari. Acestea sunt unele dintre cele mai proeminente:

De ce sa instalati panouri solare acasa?

Pentru a multiplica generarea de energie din surse regenerabile. Prin transformarea acoperisurilor caselor si afacerilor, este posibil sa se treaca de la productia actuala de energie electrica de 39% din surse regenerabile la 81% in Spania. Prin promovarea energiei solare vom fi mai aproape de o lume care functioneaza 100% cu energie verde . In plus, economiile la transportul de energie previn pierderile si eficientizeaza intregul proces, permitand transferarea acestor economii in factura de energie electrica a utilizatorilor.

Ce include o instalatie solara?

Pentru a avea un sistem de autoconsum energetic sunt necesare unul sau mai multe panouri solare si un invertor de la curent continuu la curent alternativ cu un cablu conectat la panourile fotovoltaice.

Panourile solare transforma energia soarelui in electricitate. Dar acea electricitate este incompatibila cu cea folosita in locuinte, curent alternativ de 220V. Electricitatea placilor este curent continuu si o tensiune instabila. Din acest motiv, pentru conectarea panourilor la instalatia electrica este nevoie de un invertor , care se adapteaza in orice moment si aproape instantaneu la conditiile meteorologice si extrage cantitatea maxima de energie posibila din panourile solare.

Instalatia incorporeaza si un intrerupator si un diferential pentru securitate totala.

Cele mai citite articole

Este profitabil sa instalati panouri solare acasa?

Panourile solare reevalueaza locuinta si ofera economii lunare la factura de energie electrica. Sunt o investitie care poate fi amortizata in primii 7 pana la 10 ani, desi va depinde de tipul si dimensiunea instalatiei. Placile, la randul lor, au o durata de viata de 25 pana la 30 de ani.

Ce este energia fotovoltaica?

Este o sursa de energie regenerabila care produce energie electrica din radiatia solara. Atunci cand sunt expuse la radiatia solara, modulele fotovoltaice sunt excitate si creeaza electricitate. Astazi este considerata cea mai ieftina sursa de energie electrica si cea cu cel mai mare potential in urmatorii ani. In ultimii 15 ani, eficienta panourilor solare s-a inmultit cu 1,5. Cu alte cuvinte, din aceeasi placa putem extrage acum de 1,5 ori mai multa energie.

Care sunt diferentele dintre managementul energetic centralizat si cel distribuit?

Din punct de vedere istoric, reteaua electrica a fost intotdeauna gestionata centralizat . Cu alte cuvinte, una sau mai multe companii genereaza energia si distribuie aceasta energie electrica utilizatorilor finali. Productia de energie este generata in instalatii cu surse care nu sunt intotdeauna de origine regenerabila si care sunt adesea departe de punctele de alimentare .

Modelul de management centralizat necesita retele mari de distributie de inalta tensiune, ceea ce face pretul mai scump, creste daunele mediului, genereaza pierderi de energie in transport si distributie… Cu alte cuvinte, este costisitor pentru consumator, poluant si ineficient dintr-o energie . Punct de vedere.

Iruptia energiilor regenerabile, in special solare, evidentiaza importanta eficientei energetice si necesitatea de a amesteca acest model centralizat cu generarea distribuita a productiei de energie in randul multor proprietari mici si mijlocii, bazat intotdeauna pe energie verde. Acest sistem democratizeaza managementul energiei si se bazeaza pe furnizarea de energie electrica prin sisteme care sunt foarte aproape de locurile in care se consuma, evitandu-se astfel scurgerile de energie si folosind surse regenerabile precum instalatiile fotovoltaice.

Printre alte mari beneficii de mediu si economice, generarea distribuita reduce emisiile de CO2 si alte gaze poluante, scade pretul pietei angro de energie electrica si creste securitatea aprovizionarii, depind mai putin de alta energie importata din strainatate.

Cele mai citite articole