Când vine vorba despre contactarea unei echipe care se ocupă de realizarea unor proiecte de case, cea mai importantă decizie se va dovedi alegerea unei case cu etaj sau cu un singur nivel. Trebuie avute în vedere numeroase aspecte, printre care alegerea firmei specializate în proiecte de case, precum şi varianta alegerii unei case cu etaj sau cu un singur nivel.

Avantajele proiectelor de case cu etaj

Proiectele de case cu etaj sunt foarte atractive pentru viitorii proprietari care deja se numesc proprietari de “vile”. Elementele care influenţează preţul unui metru pătrat al acestei case includ:

·                realizarea fundaţiei;

·                excavarea;

·                costurile asociate acoperişului;

·                suprafaţă pe care se întind.

Casele cu etaj sunt cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, iar măsurile întreprinse trebuie implementate în mod corespunzător, în special izolaţia pereţilor, astfel încât factorii de mediu au o influenţa foarte mare asupra consumului de energie.

Cu alte cuvinte, atuurile oferite de casele cu etaj includ costuri avantajoase şi eficientă energetică sporită, care nu sunt însă singurele beneficii, ci şi priveliştea mult mai amplă, dar şi mulţumirea celor mai mari exigențe ale clienţilor pretenţioşi.

De asemenea, trebuie avut în vedere şi neajunsurile pe care le poate prezenta o casă cu etaj, cum ar fi realizarea scărilor interioare care poate presupune o investiţie destul de consistenţă, dar şi accesibilitatea pentru anumite categorii de locuitori, cum ar fi copiii sau persoanele în vârstă sau bolnave.

Despre casele cu un singur nivel

Casele cu un singur nivel sunt foarte avantajoase pentru proprietari, fiind şi cele mai des intalnite proiecte de case la momentul actual. În casele cu un singur nivel, copiii sau persoanele în vârstă sau cu probleme de mobilitate vor avea parte de mai multă siguranţă. De asemenea, compartimentarea eficientă a spaţiului poate reprezenta un atu în cazul caselor construite pe un singur nivel şi se pot face chiar şi economii, întrucât spaţiul poate fi folosit în mod eficient, mai ales în zonele în care există restricţii cu privire la înălţimea imobilelor construite.

Referitor la nivelul de dificultate al construcţiei, casele cu un etaj sunt foarte complexe, în timp ce casele cu un singur nivel sunt mult mai simple, mai uşor de întreţinut, mai rapid de construit, chiar dacă cele cu mai multe nivele au beneficiul spaţiului disponibil mai extins.

Dacă locuinţele sunt gândite şi construite pe un singur nivel, este posibil ca în timp locuinţa să poată fi extinsă cu o mansardă sau cu un etaj, iar costurile impozitelor vor fi mult mai mici.

În cazul în care proiectul de case include şi o grădină sau o terasă, atunci locuinţa pe un singur nivel permite un acces mult mai rapid în curte unde există copaci plantaţi, care vor asigura mult mai eficient umbră şi răcoare în interior. de asemenea, camerele casei cu un nivel vor fi mult mai intime, mai accesibile, astfel încât nu este necesară ridicarea unui gard înalt între locuinţa personală şi proprietatea vecinilor.