Cum să examinezi o maşină second-hand înainte de a lua o decizie privind achiziţionarea acesteia

Să faci achiziția unei maşini second-hand poate fi o alegere bună, atâta timp cât ştii cum să examinezi vehiculul înainte să iei o decizie finală. În acest articol, vom oferi câteva sfaturi utile privind examinarea unei maşini second-hand pentru a te ajuta să faci o alegere cât mai informată şi bine documentată.

Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere pentru a alege o mașină rulată în stare bună

Începe prin a examina aspectul general al maşinii. Verifică cu atenţie caroseria, aceasta nu trebuie să aibă urme de rugină sau zgârieturi majore. De asemenea, verifică vopseaua, aceasta trebuie să fie uniformă şi fără pete. Asigură-te că geamurile şi farurile sunt în stare bună şi nu au fisuri sau spărturi.

După ce ai examinat exteriorul, verifică interiorul maşinii. Priveşte în interiorul portbagajului pentru a vedea dacă există semne de infiltraţii de apă sau de mucegai. Verifică dacă scaunele şi tapiţeria nu prezintă rupturi sau uzură excesivă. Verifică starea pedalelor şi a bordului. De asemenea, asigură-te că aerul conditionat şi sistemul audio lucrează corect.

Continuă examinarea maşinii cu o verificare a motorului. Începe prin a verifica nivelul de ulei. Asigură-te că nivelul este la nivelul recomandat şi că uleiul nu are aspectul lăptos sau o culoare neobişnuită. Verifică distribuţia, curelele şi încărcătorul pentru a te asigura că sunt în bună stare. Înainte de a porni motorul, verifică frânele pentru a vedea dacă sunt strânse sau reacţionează greu. 

Cele mai citite articole

Odată ce ai verificat motorul şi sistemul de frânare, încearcă să porneşti maşina. Ascultă cu atenţie sunetele motorului. Motorul trebuie să pornească fără a face zgomote ciudate sau neobişnuite. Asigură-te că există presiunea adecvată a uleiului şi că temperatura motorului este stabilă. De asemenea, verifică sistemul de evacuare pentru a vedea dacă există vreo scurgere. Dacă observi vreo scurgere, este posibil să existe o problemă la sistemul de evacuare.

Verificarea testelor de emisii şi a istoricului maşinii sunt alte aspecte importante înainte de a cumpăra o maşină second-hand. Verifică dacă vehiculul are toate testele de emisii la zi şi în cazul unui vehicul mai vechi, asigură-te că a trecut de verificările tehnice periodice. De asemenea, solicită un raport CARFAX pentru a vedea istoricul maşinii, inclusiv accidente, kilometrajul real şi dacă a fost implicată în orice probleme juridice.

Ultimul pas în examinarea maşinii este un test drive. În timpul condusului, asigură-te că toate funcţiile maşinii sunt în stare bună. Verifică frânele, acceleraţia şi caseta de viteze. Asigură-te că maşina este în stare bună în timpul accelerării, virajelor şi a frânării. De asemenea, asigură-te că poți manevra confortabil mașina și că scaunele și oglinzile sunt reglate corespunzător. Acum că știi toate aceste aspecte, poți alege cu încredere mașina pe care ți-o dorești, iar mașinile rulate de la Dibas reprezintă o alegere inspirată. Acestea sunt bine întreținute, astfel încât cu siguranță vei găsi modelul perfect pentru nevoile avute.

În concluzie, examinarea unei maşini second-hand poate fi un proces complex şi complicat. Este important să inspectezi bine maşina înainte să iei o decizie finală. Acţionează cu încredere şi fii pregătit să cauţi orice problemă care poate costa mai mult în viitor. Prin punerea în aplicare a acestor sfaturi, vei fi pregătit pentru a face achiziţia cea mai înţeleaptă şi bine documentată a unei maşini second-hand.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole