Una din cele mai căutate şi mai apreciate meserii de actualitate este cea de maseur. Masajul este una din cele mai vechi meserii pentru care, până nu demult, era necesară urmarea unei facultăţi în domeniul medical, iar acum este suficientă diploma de absolvire a unor cursuri de masaj. Cursurile oferă celor care vor să devină maseuri posibilitatea de a efectua masaj reflexogen, somatic, terapeutic şi chiar drenaj limfatic şi de a se angaja în domeniu.

Profesia de maseur atrage foarte multe persoane, asigurându-le un venit bun şi fiind uşor de realizat conform atribuţiilor. Ca orice altă meserie, şi cea de maseur are şi părţi bune, şi părţi rele. Masajul este un mod de relaxare, dar şi de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de vindecare. Terapistul de masaj are o misiune importantă şi necesită cunoştinţe şi practică pentru a lucra în mod eficient.

Diferite forme de masaj

Există diferite forme de masaj ce pot fi adoptate de către maseuri, care se pot concentra pe un anumit tip pe care să îl pună în practică în salonul unde lucrează. Masajul are propriile ei aplicaţii, iar masajul terapeutic este cel mai des solicitat, fiind utilizat în perioada terapiei de sanatoriu şi în centrele de reabilitare. Sportivii profesionişti şi nu numai solicita acest tip de masaj pentru îmbunătăţirea stării muşchilor după antrenamente.

Pe de altă parte, masajul cosmetic îmbunătăţeşte sănătatea şi aspectul pielii, fiind folosit îndeosebi în saloanele de înfrumuseţare. Masajul somatic este cel de relaxare, care poate fi solicitat de către oricine, indiferent de vârstă, starea de sănătate şi statut social, pentru o relaxare a corpului. Nu în ultimul rând, masajul reflexogen face referire la masarea punctelor reflexe sensibile şi care sunt activate, iar drenajul limfatic este cel care ajută la menţinerea sănătăţii şi a bunei funcţionări a organismului.

Calităţile unui maseur – cum să fie un viitor terapeut de masaj pentru a se înscrie la cursuri?

Un terapeut de masaj ar trebui să aibă unele calităţi personale pentru a urmă aceste cursuri şi această meserie, printre care se numără:

Cele mai citite articole

·  o formă fizică bună, o forţă considerabilă în mâini, capacitatea de a sta în picioare zeci de minute în şir;

·  rezistență, răbdare, importante pentru activitatea maseurului pentru că acesta va sta zeci de minute în picioare şi va încerca să rezolve problemele de sănătate ale pacienţilor;

·  capacitatea de a fi un bun ascultător, pentru ca pacienţii sau clienţii se vor dovedi dornici să împărtăşească cu maseurul cele mai noi reţete făcute, cele mai recente certuri cu partenerul sau partenera de cuplu sau problemele financiare pe care le au;

·  nevoie de auto-imbunatatire profesională, o caracteristică importantă pentru maseuri care vor să înveţe toate tehnicile de masaj şi să devină cu adevărat buni în ceea ce fac.

Pentru a putea deveni maseuri profesionişti, este necesară o diplomă de specialitate care să ateste urmarea unor cursuri în acest sens. Masajul nu are nevoie de o educaţie înaltă, ci de cursuri speciale şi o cunoaştere minimă a structurii anatomice a oamenilor.

Cele mai citite articole