Un mod inedit de a-ți amenaja curtea este să îți construiești un gratar, pe care să îl folosești atunci când vrei să petreci un timp de calitate outdoor. Și, chiar dacă pare un lucru simplu, mulți beneficiari fac o serie de greșeli atunci când construiesc aceste tipuri de elemente. Cum să nu fii unul dintre ei? Află care sunt cele mai comune greșeli ca să știi cum să le eviți.

Nu se folosesc materiale de calitate

Indiferent ce vrei să construiești, este necesar să iei în calcul întotdeauna folosirea unor materiale de constructii de calitate, pentru că în acest fel îți garantezi durabilitatea elementului ridicat.

Foarte multe persoane consideră însă, în mod eronat, că pentru un grătar nu sunt necesare materiale calitative, așa cum se întâmplă în cazul caselor de locuit și aleg produse ieftine, pentru a se încadra în buget. Pentru a evita cedarea elementului din cauza calității slabe, tot ce trebuie să faci este să cumperi din magazine specializate materialele calitative, cum ar fi cărămida, mortarul, adezivul și soluțiile de finisare.

Beneficiarii nu apelează la o firmă specializată

Un grătar poate părea ușor de realizat, însă de multe ori se poate întâmpla ca în regie proprie lucrările să nu fie realizate în mod corect. Unii beneficiari aleg să lucreze în regie proprie și să construiască fără a avea sfaturi de specialitate; ori, acest lucru se vede în calitatea lucrării finale.

Poți evita această greșeală dacă vei angaja o firmă specializată care să te ajute să respecți etapele de lucru și să obții un aspect deosebit. Profesioniștii cunosc detaliile de execuție ale lucrării și te pot ajuta să ai grătarul dorit indiferent de tipul sau dimensiunile acestuia. 

Nu respectă etapele de pregătire a terenului

Cele mai citite articole

Felul în care pregătești terenul este foarte important pentru felul în care va arăta lucrarea finală. Este nevoie de o nivelare a suprafeței și de turnarea unei centuri din beton, dacă aceasta nu există. În cazul în care realizezi grătarul pe terasă, trebuie să te asiguri că suprafața pe care construiești este curată și lipsită de impurități, de uleiuri sau hidrocarburi.

Amplasează deficitar grătarul

Atunci când iei în calcul ideea de a construi un grătar de grădină va trebui să ai în vedere și considerentele de siguranță. Nu construi grătarul prea aproape de casă și nici foarte aproape de vegetație (mai ales, în apropiere de zone de stocare a vegetației uscate: grâu, fân etc sau lângă izolația casei).

Pentru că trebuie să te asiguri și în ceea ce privește riscurile de incendiu, ar fi recomandat să ridici și un horn care să te ajute la tiraj și la evacuarea fumului. Fiecare dintre aceste aspecte sunt deosebit de importante, așa că va trebui să construiești avându-le în vedere astfel încât să îți poți proteja proprietatea și bineînțeles integritatea. 

Construiesc un grătar temporar în locul unuia permanent

La nivel de alegere va trebui să decizi între a beneficia de un grătar permanent sau de unul temporar. Foarte mulți oameni investesc relativ puțini bani pentru a construi structuri ușoare, ce pot fi folosite de-a lungul unui sezon, dar care își pierd din utilitate mai apoi. Construiește mai bine un grătar care să fie rezistent și sigur și care să contribuie în sine la un aspect excepțional al grădinii tale. 

Un grătar de grădină este o soluție inedită de amenajare care va garanta un aspect deosebit al curții tale. Alege materiale de calitate, durabile și sigure, lucrează cu o echipă de profesioniști și amenajează grătarul după bunul plac astfel încât să te bucuri de el în zilele frumoase de vară și nu numai.

Cele mai citite articole