Utilizarea corecta a detectoarelor antispionaj pentru fiecare categorie

Detectoarele pentru camere si microfoane ascunse sunt acele dispozitive cu functii de depistare a aparatelor spy care pot fi amplasate in spatiul tau personal pentru diverse interese. Exista modalitati simple prin care poti afla daca cineva iti supravegheaza spatiul, chiar si fara sa apelezi la tehnologie, insa, exista de asemenea anumite produse dificil de depistat prin mijloace traditionale.

Cel mai bun sfat pe care il poti primi intr-o astfel de situatie este acela de a apela la detectoare de calitate premium si sa iti aperi viata privata si informatiile de natura confidentiala.

Ce trebuie facut inainte de a porni detectorul anti-spy

Opreste inainte toate aparatele wireless (telefon, router, etc.), deoarece un astfel de aparat gaseste inclusiv frecvente radio, GSM sau WI-FI.

  • Informeaza-te

Fiecare detector camere are un spectru precis de frecvente pe care le poate simti. In consecinta, pentru a nu cheltui inutil, informeaza-te inainte de a comanda un detector daca frecventele pe care le poate detecta sunt cele necesare pentru semnalarea dispozitivelor de spionaj. Astfel de tehnologii sunt folosite de regula pentru a investiga sursele de transmisie sau de supraveghere, atat din locuinte, cat si din masini. Acestea ajuta si la depistarea microfoanelor ambientale. De exemplu, microfoanele montate pe un telefon, o persoana, aparate de inregistrare, etc.

Cele mai citite articole

Detectoarele spy mai sunt utile si in situatiile in care cineva doreste sa afle daca persoana-spion foloseste un telefon mobil obisnuit pentru inregistrare. Detectoarele antispionaj semnaleaza astfel, daca telefonul persoanei este utilizat in scopul inregistrarii sau transmiterii diferitelor convorbiri catre alte persoane. Detectoarele sunt valoroase, mai ales ca, majoritatea camerelor spion sunt montate sub forma de GSM spion. Metoda este foarte subtila si eficienta, nu face zgomot si nu lasa nimic de banuit, dar multumita detectoarelor de camere, microfoanele GSM spion sau telefoanele mobile spion pot fi semnalate.

Tipuri de detectoare

  • Detector pentru dispozitive cu transmisie radio

Dispozitivele de spionaj transmit informatia necesara catre receptor in mod constant sau la un moment prestabilit. Detectoarele au rolul de a intercepta semnale de transmisie pentru a putea identifica aparatul folosit pentru spionaj. Dispozitivele care furnizeaza informatiile prin frecvente radio inalte, pot fi depistate cu ajutorul detectoarelor concepute pentru aceste frecvente. Aceste detectoare sunt simplu de folosit si capabile sa semnaleze dispozitivele de supraveghere dintr-o camera, vehicule, sau chiar din obiecte mari. In momentul in care depisteaza frecvente anormale, atunci va emite sunete care se amplifica pe masura ce te apropii de aparatul spy. Asemenea dispozitive sunt concepute pentru frecvente de 0,5 MHz si 60 GHz.

  • Detectoare pentru camere

Detectoarele pentru camere ascunse sunt destinate atat spatiilor inchise, cat si pentru exterior. Aceasta categorie este prevazuta cu tehnologie de tip militara care semnaleaza spoturile luminoase furnizate de camera de fotografiat.

  • Detectoare de dispozitive GSM

Acestea te protejeaza impotriva actiunilor ilegale de interceptare a convorbirilor telefonice. Modul lor de operare se bazeaza pe identificarea semnalului de GMS-jam. Cand cineva incepe sa inregistreze convorbirea, fie vei fi atentionat, fie semnalul va fi bruiat complet facand astfel ca apelul sa devina imposibil de reluat.

In consecinta, tehnologia antispionaj iti protejeaza intimitatea oricand si oriunde. Fie ca vrei sa stii daca te afli sub supravegherea ilegala a cuiva, fie ca doresti sa te convingi ca un anumit individ iti inregistreaza fraudulos conversatiile personale, sau daca persoana cu care comunici te inregistreaza in timp real si asa mai departe.

Cele mai citite articole