Desi prefera un anumit stil, femeile se imbraca mereu altfel, prin urmare au nevoie si de accesorii adaptate stilului si tinutei dintr-o anumita zi. Si cum un ceas elegant nu poate fi purtat la o tinuta sport sau invers, este important ca in colectia de ceasuri si accesorii, o femeie sa aiba mai multe modele, care pot fi adaptate la mai multe stiluri. 

Tinand cont de stilul general pe care l-a adoptat o femeie, aceasta poate sa isi aleaga si ceasurile specifice stilului sau, dar care sa poata fi purtate si la tinute care fac parte din alte stiluri vestimentare. Prin urmare, in continuare sunt prezentate 4 stiluri vestimentare si ce modele de ceasuri de dama sunt potrivite pentru fiecare dintre acestea. 

Silul elegant 

Cu toate ca stilul elegant este specific anumitor evenimente care impun un anumit dress code, unele femei adora elementele caracteristice ale acestuia, motiv pentru care le-au inserat in stilul vestimentar adoptat in viata de zi cu zi. Aceste elemente caracteristice stilului vestimentar elegant sunt pantofii cu toc, rochiile – in special little black dress – fuste creion, pantaloni office si sacoul.

In ceea ce priveste ceasurile elegante, acestea pastreaza liniile simple si aspectul clasic, specifice acestui stil, care se poate integra eficient intr-o astfel de tinuta, fara a iesi in evidenta. De asemenea, culorile acestora sunt unele neutre, iar bratarile trebuie sa fie delicate, realizate din materiale metalice. 

Stilul casual 

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai cunoscute si adoptate stiluri vestimentare este cel casual, care este caracterizat de versatilitatea pieselor vestimentare specifice acestuia. O astfel de tinuta este formata din haine care sunt atat elegante, cat si sport, dar care pot fi imbinate fara a parea ca nu fac parte din acelasi stil, fiind totodata foarte confortabile. 

In plus, acest stil poate fi purtat in orice moment al zilei, chiar si la birou. Ceasurile care sunt specifice acestui stil sunt si ele, de asemenea, foarte versatile, avand culori neutre, dar bratarile pot fi de diferite dimensiuni si din diferite materiale, de la piele naturala sau ecologica, lucioase sau mate. 

Stilul sport 

Nu numai persoanele care parcatica sport sunt adeptele acestui stil vestimentar, ci si cele care prefera tinutele lejere, care sunt foarte potrivite timpului liber, care poate fi petrecut dupa bunul plac, facand plimbari prin parc, iesind la o cafea sau pentru activitatile care ar trebui indeplinite in fiecare zi. 

Prin urmare, ceasurile sport sunt cele care au functii foarte utile in astfel de situatii sau chiar in timpul orelor de fitness, cum ar fi monitorizarea numarului de pasi, a caloriilor arse, pulsului sau chiar localizarea. O caracteristica specifica acestui tip de ceasuri este reprezentata de materialul rezistent din care sunt realizate, precum si de culorile, care pot fi foarte indraznete.  

Stilul romantic

Adeptele acestui stil sunt femeile care prefera rochiile realizate din materiale diafane, vaporoase si delicate. Desi este un stil mai boem, acesta poate fi adoptat atat pentru viata de zi cu zi, cat si pentru tinutele destinate mersului la birou. Acestor tinute li se potrivesc ceasurile fashion, care sunt o adevarata bijuterie. 

Cele mai citite articole