Știi care este diferența dintre cafeaua gourmet și cafeaua obișnuită?Sau, mai punctual spus, ai încercat până acum cafeaua gourmet ? Dacă răspunsul este afirmativ, ai vrea ca să cumperi diverse sortimente de cafea măcinată sau cafea boabe din această categorie și pe viitor? O găsești în magazinul online cafea-premium.ro la preț bun!

Mai ales de când a început pandemia și suntem obligați ca să stăm atât de mult pe acasă, se constată că și românii au început cu frenezie ca să experimenteze gusturi noi.

Pentru a recunoaște o cafea bună, este necesar să fii atent la câteva detalii, pornind de la informații despre producția bobului la întrebări mai profunde care să permită o bună alegere de cumpărare.

În ultima vreme există o cerere puternică în ceea ce privește cafeaua gourmet și magazinele propun numeroase variante în care se poate cumpăra. Spre deosebire de cafeaua comercială obișnuită, cafeaua gourmet apare în aceste condiții drept o modalitate ideală de a lărgi orizontul consumatorilor din toate categoriile, nu doar al fanilor împătimiți ai cafelelor bune.

Aroma și marca sunt cei mai importanți factori importanți atunci când vorbim despre cafea. Iar dacă înțelegi clar care este diferența dintre cafeaua gourmet și cafeaua de supermarket ieftină vei putea ca să ai experiențe speciale atunci când savurezi cele mai variate tipuri și arome ale acestei băuturi apreciate din vremuri imemoriale, atât de prezentă în viața noastră de zi cu zi, fie pandemie sau nu. 

Ce este cafeaua premium? 

Imaginează-ți că în momentele de relaxare când îți bei pe îndelete cafeaua preferată vizualizezi întregul proces implicat pentru ca boabele de cafea să ajungă în ceașca ta. De la plantarea arbuștilor de cafea, îngrijirea lor cu multă dragoste, culegerea boabelor și uscarea acestora, până la prăjirea și măcinarea acestora. Este un drum foarte lung de parcurs până când bobițele magice să se transforme în acel lichid negru vitalizant pe care îl savurezi așa cum merită.

Multe sortimente de cafea sunt bune, dar în ceea ce privește cafeaua gourmet putem spune că este o cafea cu adevărat specială, datorită calității sale superioare.

Când ne referim la calitatea unei astfel de cafele nu trebuie ignorat nici realitatea că trebuie să se respecte la cultivare și anumite condiții stricte referitoare la climă, altitudine și chiar de temperatură.

Cele mai citite articole

Acest tip de cafea permite consumatorului să experimenteze cu mai multă intensitate o paletă extinsă de arome (miros și gust). Punctul prăjirii cafelei, extrem de precis, este, pe lângă modul de cultivare ecologic și modul de măcinare, o caracteristică de prim ordin a cafelei gourmet.

Diferența dintre cafeaua gourmet și cafeaua obișnuită se referă și la selectarea celor mai bune boabe culese. În timp ce în sortimentele de cafea gourmet comercializate avem doar boabe fără imperfecțiuni, la tipurile de cafea ieftină acest aspect nu este atât de strict respectat. 

De ce ar trebui să începi să cumperi și tu cafea gourmet? 

Oportunitatea de a merge cu experimentele dincolo de cafeaua pe care o bei zi de zi este deja un motiv pentru a începe să investești și în achiziționarea de tipuri de cafea specială, să renunți la produsul de supermarket pe care îl cumperi la promoție de ani întregi și să treci la nivelul superior.

Testând treptat o varietate de arome, cumpărarea de cafele speciale îți va oferi cu siguranță momente de plăcere extremă.

Atunci când băutura este realizată din cele mai bune sortimente de cafea premium de pe piață, persoana ce o bea intră instant într-un univers senzorial puternic și va lua contact cu niște arome delicioase pe care nu le-a mai cunoscut înainte. Chiar dacă o cafea este o băutură populară, asta nu înseamnă că aceia ce o consumă nu pot fi pretențioși. 

Ce trebuie evaluat în timpul achiziției de cafea premium 

Dacă nu este posibil să se vadă omogenitatea boabelor în timpul procesului de cumpărare, sfatul este să se evalueze ambalajul. Caută pe etichetă informații despre soiul de cafea, dacă este prăjită sau măcinată, despre regiunea în care a fost plantată, numele producătorului și chiar despre latitudinea și altitudinea plantației.

Între alegerea de cafea boabe sau a formei de cafea pulbere, preferă prima opțiune. Desigur, nu toată lumea are o râșniță bună acasă sau are șansa de a cumpăra cafea proaspăt măcinată, totuși este bine ca să ne amintim că de obicei cafeaua măcinată este aceea care păstrează cel mai puțin proprietățile bobului.

Cu toate acestea, dacă aceasta este singura opțiune (de exemplu, din comoditate) acordă atenție celorlalte detalii pentru a face o alegere bună.

Magazinul cafea-premium.ro te așteaptă cu o paletă extinsă de mărci de cafea foarte bune! Comandă-le pe acelea ce te atrag cel mai mult!

Cele mai citite articole