Îți amintești cu plăcere de gustul supei pregătită cu drag de mama? Vrei să simți din nou savoarea acestui preparat, însă nu știi sigur dacă îți va ieși? Îți dorești ca și cei dragi să aibă parte de o rețetă savuroasă și gustoasă ca în anii copilăriei tale? Îți recomand să încerci cu toată încrederea această variantă de supă de pui. Cu doar câteva ingrediente, poți crea magie în farfurie și îi poți răsfăța pe cei dragi ție. Te sfătuiesc însă să folosești doar produse naturale pentru o aromă în plus. Mizează pe legume românești, pe carnea din puii crescuți la sol și hrăniți în principal cu porumb.

Ingredientele necesare

·                 Carcasă de pui (spate + aripi);

·                 Opțional o caserolă de inimi și pipote;

·                 Rădăcinoase (țelină, pătrunjel și păstârnac);

·                 1-2 morcovi;

·                 1 ceapă;

·                 O mână de tăieței de casă;

·                 Condimente (sare și piper după gust);

·                 Verdeață (pătrunjel)

Principalii pași

·                 Carcasă de pui se curăță cu grijă, se îndepărtează penele de pe piele și se pune la fiert într-o oală mare împreună cu inimile și pipotele. Dacă nu sunteți adepții organelor de pui, le puteți exclude din preparat, fără nicio problemă.

·                 Se pune o linguriță de sare în apă.

·                 Ceapa se curăță și se adaugă întreagă în oală.

·                 Se îndepărtează spuma formată fie cu ajutorul unei linguri, fie cu ajutorul unei spumiere. Acest pas este foarte important pentru aspectul final al preparatului. O supă tulbure nu este la fel de apetisantă și nici nu are un gust prea bun motiv pentru care nu trebuie să uiți de acest pas. În cazul în care nu reușești să aduni totul, poți strecura lichidul pentru o mai bună claritate.

Cele mai citite articole

·                 Se curăță rădăcinoasele și morcovii, se taie cubulețe.

·                 După aproximativ 30 de minute, legumele se adaugă și ele în oală.

·                 După încă 10 minute, se pun și tăiței. Preparatul se lasă la foc mic pentru ca aromele să se pătrundă cât mai bine.

·                 Supa mai trebuie lăsată maxim 10 minute pentru ca tăiețeii să fie gătiți corespunzător.

·                 La final se adaugă pătrunjelul tocat mărunt pentru un plus de savoare.

·                 Supa trebuie lăsată pe aragaz încă 10-15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă cât mai bine.

Mici sfaturi pentru un preparat desăvârșit

·                 Preparatul trebuie lăsat la foc mic pentru a-și păstra claritatea.

·                 Spuma trebuie îndepărtată în mod regulat.

·                 Evită să folosești bazele de mâncare din comerț, acestea sunt pline de aditivi și potențiatori de arome și pot dăuna grav sănătății.

·                 Alege doar ingrediente naturale, folosește condimente pentru a regla gustul.

·                 Mizează pe tăieței de casă pentru un gust ca la mama acasă și evită-i pe cei din comerț.

·                 Poți pune la final, un cățel de usturoi în supă, acest mic truc va oferi o savoare aparte preparatului.

Supa de pui este unul dintre cele mai gustoase preparate, o mâncare simplă și gustoasă, adorată de cei mici. Este plină de vitamine și minerale fiind des utilizată drept ‘’medicament’’ natural în tratarea răcelilor.

Cele mai citite articole