Existenţa mai multor tipuri de implanturi dentare determină necesitatea pacienților de a consulta opinia unui medic specialist înainte de a alege un anumit tip de implant.

În prezent, implanturile dentare reprezintă cea mai bună soluție de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind singura soluție care nu numai că este sigură și eficientă în timp, ci care se simte precum un dinte natural.

 Sunt situații în care pacienții își pot recupera zâmbetul într-o singură zi prin implanturi Fast and fixed, dar cei mai mulți preferă să parcurgă toate etapele necesare inserării unui implant.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este lucrarea care imită perfect dintele natural care arată, se simte și funcționează întocmai ca un dinte natural și care poate rezista o viață întreagă,protejând întreaga dantură, nu numai dintele lipsă sau zona alăturată. Intervenția cu implanturi dentare este minim invazivă comparativ cu alte intervenții de reconstrucție dentară, iar în cazul implantului, nu sunt  șlefuiți dinții vecini.

Ce trebuie să știi despre prețul unui implant dentar

Desigur că pacienții care aleg lucrarea ce presupune inserarea unui implant dentar se arată interesanți mai mult de preț pentru că este o lucrare destul de costisitoare, cu un preț pe măsura rezistenței acesteia.

Un implant dentar va costa în funcție de tipul acestuia, pe care medicul stomatolog împreună cu pacientul îl va alege, iar planificarea bugetului este foarte importantă pentru pacienții care doresc să aleagă o soluție  cât mai bună pentru dantura lor.

Prețul unui implant dentar constă atât în manoperă, cât și în implantul dentar propriu-zis, bontul protetic și coroana dentară. Implantul dentar este dispozitivul medical care se introduce în osul maxilar sau mandibular, înlocuind rădăcina naturală a dintelui, în timp ce bontul protetic este doar elementul de legătură dintre implant și coroana dentară care înlocuiește dintele natural.

Cele mai citite articole

Prețul fiecăruia din componentele unui implant dentar variază din cauza caracteristicilor diferite pe care le întrunesc, ceea ce înseamnă că prețul implant dentar poate fi mai mic sau mai mare în funcție de calitatea materialelor folosite.

Cine este candidatul perfect pentru un implant dentar

Candidatul perfect pentru un implant dentar este persoana căreia îi lipsesc unul sau mai mulți dinți și care poate beneficia de acest tratament pentru că nu suferă de nici o afecțiune care îi poate pune în pericol sănătatea pentru că are osul receptor de calitate și într-o cantitate suficientă și  care va avea un  buget suficient de generos pentru a susține această intervenție.

Etapele tratamentului cu implant dentar

Prezentarea pacienților într-un cabinet stomatologic pentru inserarea unui implant dentar presupune mai multe etape de care aceștia trebuie să fie conștienți, printre care:

·      Consultație inițială.

·      Analizele de sânge pentru siguranța pacientului și predictibilitatea  tratamentelor.

·      Inserarea implantului dentar.

·      Perioada de recuperare

  • Inserarea bontului protetic.

·      Înșurubarea coroanei dentare.

Cele mai citite articole