Hurghada este una dintre principalele statiuni din Egipt. Situata pe malul Marii Rosii, Hurghada atrage multi calatori pentru plaja, scufundari, dar si pentru a face cateva excursii in alta parte din tara.

Ce sa faci in Hurghada in Egipt daca vrei sa iti cumperi un charter Hurghada? In acest ghid, iti impartasesc tot ce trebuie sa stii inainte de a merge acolo: sfaturi practice si unde sa dormi in Hurghada. 

Sfaturi practice pentru a merge la Hurghada in Egipt

Inainte de a vorbi despre multele lucruri de facut in Hurghada, iti voi impartasi cateva informatii practice care iti vor fi cu siguranta utile pentru a-ti pregati sederea pe malul Marii Rosii.

Cum sa ajungi acolo

Orasul Hurghada este situat in estul Egiptului, pe malul Marii Rosii. Se afla mai mult sau mai putin la nivelul Luxorului (un pic mai la nord) si deci mai mult sau mai putin in centrul axei nord-sud.

Sunt posibile mai multe optiuni pentru a ajunge acolo:

  • cu avionul din Romania, este adesea necesar sa planifici o escala, cu exceptia cazului in care treci printr-un pachet de agentie de turism
  • cu avionul din Cairo (1 ora de zbor direct, mai multe zboruri pe zi)
  • cu taxiul sau cu autobuzul deoarece orasul nu este deservit de tren (4 ore de calatorie de la Luxor)

Cele mai citite articole

Daca nu mergi acolo direct din Romania si aceasta statiune de pe litoral este o escala in circuitul tau, iti recomand sa o integrezi atunci cand esti in Luxor. Este cel mai apropiat punct turistic dintr-un circuit clasic care trece prin Cairo, Luxor si Aswan. Incepand cu Aswan si apoi Luxor, poti vizita Hurghada inainte de a ajunge la Cairo, de exemplu. Aceasta ruta optimizata evita calatoriile inutile.

Retine, daca intentionati sa rezervi o calatorie cu autobuzul pentru a ajunge acolo din alta parte a tarii pe cont propriu, se recomanda sa treci printr-un site care iti permite sa iti rezervi biletele in avans online. 

In sfarsit, daca doresti sa eviti sa negociezi pentru un taxi cand ajungi la fata locului, poti rezerva online un transfer la hotelul tau.

Unde sa dormi in Hurghada

Cazarea este intotdeauna o problema cruciala atunci cand iti planifici sejurul. Trebuie sa stii ca aceasta statiune de pe litoral are multe hoteluri mari de tip all-inclusive. Marea Rosie atrage multi calatori pentru una sau doua saptamani cu o excursie orientata in principal pe litoral, activitati acvatice. Dar exista si pensiuni sau hoteluri mai mici.

Iata ce trebuie sa stii pentru a sti unde sa stai in Hurghada:

  • El Dahar corespunde centrului istoric si exista putine locuri de cazare turistica.
  • Hadaba si Sakkala este centrul. Se afla la nord de El Dahar si include o parte a coastei. Exista hoteluri mai mici decat statiuni mari all-inclusive. Poti apela la Hotelul Luxor pentru o adresa ieftina. Hilton Plaza este intr-o locatie buna si ofera plaja/piscina, fiind in acelasi timp aproape de centrul orasului.
  • la nord si la sud (Al Ahiaa), exista multe complexe cu piscina/plaja, adesea all-inclusive. Clubul Sindbad este una dintre adresele populare si accesibile. 

Cele mai citite articole