Cum se folosește corect masca pentru șemineu

De câte ori nu te-ai uitat la un film american, mai ales unul cu tematică de Crăciun, și ți-ai promis de fiecare dată că vei face un efort pentru a avea și tu un șemineu la tine în living? Șemineele sunt din ce în ce mai prezente în casele oamenilor, unele dintre ele având un rol funcțional, altele doar estetic. Există șeminee electrice care imită perfect șemineul clasic, cu lemne, acestea fiind potrivite mai ales în locuințele mai mici, care nu au neapărat nevoie de o încălzire cu lemne. Bineînțeles, nimic nu se compară cu trosnitul lemnelor în șemineu și cu căldura emanată de acesta, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți la visul tău doar pentru că nu ai loc pentru un șemineu tradițional.

Masca decorativă pentru șemineu

Dacă alegi un șemineu electric, îl poți încadra cu o masca semineu decorativă – efortul este minim, tot ce trebuie să faci este să lipești masca pe perete și să te bucuri de rezultatul final. O astfel de mască are însă doar un rol estetic, nu și funcțional. Nu poți așeza nimic pe ea și nu o poți decora de sărbători, însă este o mască extrem de estetică, care se poate încadra perfect într-un living elegant.

Dacă vrei să aduci echilibru la nivelul livingului, poți lipi și o bagheta decorativa de colț care se va potrivi perfect cu masca decorativă pentru șemineu.

Masca din MDF pentru șemineu

Cele mai citite articole

Dacă ești creativ și îți place să meșteșugărești diverse lucruri prin casă, poți realiza propria mască din MDF pentru șemineul electric. Trebuie să măsori foarte bine șemineul și să alegi cea mai bună poziție pentru a amplasa masca din MDF. Apoi te apuci de tăiat MDF-ul, de lipit și de decorat. Dacă îți dorești un efect realist, poți lipi un tapet care imită cărămida peste plăcile de MDF sau poți da un strat de vopsea vintage pentru un plus de rafinament. Fiind realizată după propriile dimensiuni, poți așeza deasupra rame foto sau luminițe care pun și mai mult în valoare șemineul.

Mască din marmură pentru șemineu

Bineînțeles, mai există și varianta unui șemineu din marmură, mult mai luxuriant și cu un rol funcțional. Însă, o astfel de opțiune implică nu doar o investiție mai mare de bani, ci și de timp și efort uman. Măștile din marmură trebuie realizate de către un specialist pentru a fi durabile în timp. Rezultatul este unul spectaculos întotdeauna. În plus, o mască din marmură poate fi folosit ca obiect de mobilier de sine stătător – poți așeza pe ea orice îți dorești, fără riscuri, pentru că este suficient de rezistentă.

Suntem curioși dacă și tu visezi la un șemineu ca în filme. Ce te oprește să îl ai la tine acasă?

Cele mai citite articole