Podele suspendate: solutia ideala pentru terasa ta

Din lemn sau din piatra naturala, o terasa aduce intotdeauna un plus de eleganta unei locuinte. Terasele pentru care s-a optat pentru podele suspendate beneficiaza de avantajul de a fi mai usor de intretinut si de a fi mai rezistente la intemperii.

Practice, aceste podele suspendate permit performante ridicate in termeni de rezistenta la socuri si de durabilitate, oferind numeroase oportunitati (aspect, dimensiuni, culoare). Podelele suspendate se pot folosi si pentru terase, pentru balcoane sau pentru a inconjura o piscina.

Acest sistem ofera un sol perfect plan, care mascheaza si protejeaza pantele de drenaj si instalatiile de sub podele datorita unor ploturi reglabile pe inaltime. Apa se scurge prin jointurile deschise intre dale, apoi spre pante impermeabilizate ale terasei orientate spre un sistem de scurgere.

Cele mai citite articole

Podelele suspendate din PVC, rezistente la intemperii, cu ploturi reglabile pe inaltime, servesc drept sprijin dalelor ceramice. Sunt compuse dintr-un soclu de un diametru mare care distribuie greutatea pe suport si compenseaza panta podelei.

Care sunt avantajele oferite de podelele suspendate?

  • Evacuarea apei de ploaie prin panta de la nivelul suportului in timp ce sistemul de dale permite realizarea unei suprafete plane;
  • Eliminarea nevoilor de intretinere caracteristice a dalelor exterioare din lemn, piatra naturala sau beton;
  • Accesul la instalatii facilitat de catre panourile detasabile pentru anumite lucari de reparatii sau de intretinere;
  • Izolarea termica a cladirii imbunatatita, prin intermediul unei circulati a aerului sub panouri, reducand condensul;
  • Instalare mai rapida si mai economica decat alt sistem de dale;
  • Prelungirea duratei de viata a sistemelor de etanseitate;
  • Posibilitatea de a adauga clipsuri de metal pentru o rezistenta crescuta la rafale puternice de vant;

De ce sa alegi podele suspendate pentru terasa ta?

In primul si in primul rand deoarece se instaleaza extrem de rapid. Nu este nevoie de meseriasi priceputi din domeniul constructiilor. Spre deosebire de gresia clasica, podelele suspendate nu sunt fixate cu ajutorul unui material special cum este adezivul. Singura conditie este aceea ca instalarea sa aiba loc intr-un mediu curat.

Suprafata pe care urmeaza sa fie montate podelele suspendate nu necesita pregatire. Nu este nevoie de sape, de nivelare sau adezivi, podelele suspendate sunt instalate deosebit de rapid, fara prea mari batai de cap. Sunt rezistente la uzura si costurile de instalare sunt foarte mici. Nu necesita adezivi speciali care iar costa, ai nevoie doar de piesele propriu-zise necesare instalarii podelelor suspendate.

Cele mai citite articole