Joburi care te pot ajuta să ai mai multă încredere în tine

“Nu am încredere în mine!”, “Nu mă pricep la nimic…”, “Nu cred că pot reuşi.” – Îţi sună cunoscută vreuna dintre aceste replici? Ar trebui să porţi o conversaţie sinceră cu tine însuţi despre cum te afectează felul în care te văd cei din jur. A lăsa lipsa de încredere în tine să îţi dicteze traseul profesional este poate cea mai mare greşeală pe care o poţi face în carieră. 

De cele mai multe ori, lipsa de încredere este cauzată de mesajele negative primite de la cei din jur de-a lungul timpului. Pentru a scăpa de negativismul acumulat cu privire la propria persoană, se recomandă să analizezi, pe rând, fiecare aspect care îţi scade încrederea în sine şi să le înfrunți pe toate. Încearcă să afli ce te face să te simţi aşa şi ce poţi face pentru a scăpa de aura negativă.

Începe prin a recunoaşte la ce te pricepi, a-ţi pune în valoare calităţile, a construi relaţii pozitive pe toate planurile şi a-ţi propune noi provocări. Acest ultim aspect este esenţial pentru o încredere în sine sănătoasă. O provocare demnă de luat în calcul ar fi să găseşti un job potrivit.

Joburi care te pot ajuta să ai mai multă încredere în tine:

Scriitor

Cele mai citite articole

Poţi să îţi învingi convingerile negative începând o activitate legată de scris. Nu trebuie neapărat să începi să scrii un roman. Un blog, în schimb, poate să îţi ofere şansa de a primi mult feedback pozitiv. Poţi face asta din intimitatea casei tale, iar rezultatele bune ale muncii depuse şi aprecierile venite din partea celor care îţi citesc lucrările pot ajuta să îţi aduci încrederea în sine la parametri optimi.

Model de videochat

Dacă îţi doreşti să capeţi mai multă încredere în tine, comunicarea online printr-o cameră web îţi poate aduce multe beneficii. Într-un studio de videochat poţi să îţi dezvolţi abilităţile native şi să devii mai carismatică, fapt ce poate contribui la sporirea încrederii în sine. Independenţa financiară, programul flexibil şi ocazia de a-ţi descoperi potenţialul sunt factori demni de luat în calcul dacă vrei un job care să te scape de imaginea negativă pe care ai căpătat-o despre propria persoană. Models4Models este un studio de videochat care te pune în valoare şi te ajută să ai mai multă încredere în tine, prin intermediul celui mai bun training şi coaching de videochat.

Specialist digital marketing 

Dacă vrei să te fereşti de stresul specific asociat cu un job full-time la birou, poţi încerca să aplici pentru un post de specialist digital marketing remote. Astfel, îţi vei putea pune în valoare calităţile fără să rişti să-ţi pui în pericol încrederea în tine într-un mediu stresant. Începe cu proiecte uşoare, ce pot fi implementate de la distanţă, iar  feedbackul pozitiv primit de la clienţi te va ajuta cu siguranţă să  reconfigurezi imaginea negativă pe care ţi-ai format-o despre tine de-a lungul anilor. 

De evitat dacă vrei să ai mai multă încredere în tine:

  • Un job cu un şef exagerat sau un micromanager – Caută să lucrezi pentru oameni care înţeleg că lipsa de respect şi tratarea micilor greşeli ca pe un capăt de ţară nu au ce căuta într-un mediu de lucru sănătos. La fel de periculos pentru încrederea ta în sine este şi şeful care stă cu ochii pe tine la fiecare pas şi te face să te simţi mereu ca fiind la interogatoriu şi nu la locul de muncă.
  • Colegi critici – Lipsa de cooperare din partea colegilor şi criticile excesive venite din partea acestora nu vor face decât să îţi adâncească lipsa de încredere în tine.

Acum că ştii ce ai de făcut şi ce să eviţi, poţi începe cu un prim pas către o încredere în sine solidă şi o carieră strălucită. Alege un job care ţi se potriveşte şi porneşte procesul de reinventare pe plan profesional şi personal.

Cele mai citite articole