Infiintare firma online in 2021

Felicitări, sunteți pe cale să vă înființați propria afacere! În secțiunile care urmează, veți afla ce pași trebuie să urmați dacă doriți să creați o entitate juridică, precum și de ce acte și proceduri veți avea nevoie.

Stabilirea entității juridice în cadrul căreia veți funcționa este un prim pas important în demararea unei afaceri. Următoarele paragrafe oferă informații utile despre diferitele tipuri de entități și despre documentația necesară pentru acestea.

Pentru infiintare SRL, sunt necesari cel puțin doi fondatori și un reprezentant legal. Capitalul social minim este de 1 RON. Dacă doriți să înființați o corporație SA ca entitate comercială, capitalul de pornire este mai mare: 25.000 EURO, precum și cel puțin trei fondatori.

Infiintare firma rapid

Procesul de constituire pentru un SRL/SRLD poate dura până la 5 zile; pentru SA – 14 zile. Costurile variază în funcție de structura organizatorică și de valoarea capitalului de pornire. De exemplu: dacă alegeți o formă de organizare SRL și înființați o societate cu un capital social de pornire de 10.000 RON (aproximativ 2000 EUR) – taxele vor fi de aproximativ 650 lei pentru 1 asociat roman.

În ceea ce privește organizațiile non-profit, acestea sunt constituite doar de persoane fizice și trebuie să respecte cerințele de utilitate publică (de exemplu: promovarea educației, culturii sau religiei; protejarea drepturilor; prevenirea sau ajutorarea). Procesul de înregistrare este simplu în cazul în care bugetul înregistrat nu depășește 50.000 de lei pe an. 

Infiintarea unei firme pentru cei la inceput de drumdurează între 1 și 7 zile, în funcție de tipul de societate. Costurile de înregistrare pleaca de la 300 de lei, putand urca in functie de serviciile suplimentare de care avem nevoie, cum ar fi gazduirea sediului social.

Cele mai citite articole

Ca urmare, veți primi un document oficial numit Certificat de înregistrare pentru societatea dumneavoastră, pe care trebuie să îl depuneți la Oficiul Registrului Comerțului în termen de 30 de zile de la constituire pentru actualizarea ulterioară în Registrul Comerțului.

Pasi infiintare firma online

Infiintare firma online se poate realiza usor, simplu și rapid. Dacă alegeți să mergeți online, veți fi ghidat pas cu pas. Puteți finaliza procesul de înregistrare SRL în 3 pași simpli:

1 – Creați-vă profilul de companie; selectați numele companiei dvs

2 – Stabiliți structura organizației dumneavoastră (se aplică numai dacă înființați o SA)

3 – Efectuați plata online

Servicii precum https://your-consult.com/svc/infiintare-firma/infiintare-firma ofera pachete complete pentru firme, inclusiv servicii de contabilitate, creare site de prezentare si magazine online, promovare online si multe altele. Folosind un astfel de serviciu complet, nu doar economisiti timp si bani, ci aveti si siguranta ca toate documentele si actele necesare infiintarii firmei sunt corecte si complete.

Cele mai citite articole