Majoritatea deciziilor pe care le luam atrag dupa ele si consecinte juridice. O casatorie, un divort, achizitionarea unei case, vanzarea unui apartament, sau o succesiune sunt cateva din numeroasele exemple care nu pot exista fara ajutorul notarial. Pe cont propriu si fara cunostinte in domeniu, analiza unui act de succesiune este anevoioasa. Astfel, colaborarea cu un expert este mai mult decat sugerata.

In timpul procedurii de divort, apelarea la serviciile unui notar este foarte importanta, deoarece acesta se va ocupa de lichidarea regimului matrimonial si de separarea de bunuri. Notarul poate fi numit de catre judecator in cursul procedurii de divort, in cazul in care separarea bunurilor devine o chestiune complicata.

Care sunt etapele procedurii de divort la notar

Cuplurile care aleg divortul la notar pot contacta cabinet notarial care va inregistra acordul privind divortul. Acest tip de procedura are avantajul simplificarii procedurilor si a duratei acestora pana la cateva saptamani. Sotii trebuie sa stabileasca un acord de divort pentru impartirea proprietatii si care va determina autoritatea parinteasca, pensia alimentara, indemnizatiile, etc. Ulterior acordului de divort, partile si avocatii lor vor semna actele care apoi vor fi preluate de notar in vederea depunerii acordului de divort.

In concluzie este recomandat sa consultati serviciile unui cabinet notarial in situatia divortului, pentru ca lichidarea regimului matrimonial si separarea de bunuri sa fie facute in conditii optime.

Alte situatii in care serviciile unui notar public sunt vitale

Cele mai citite articole

Importanta serviciilor notariale trebuie mentionata si pentru urmatoarele cazuri uzuale:

  • Tranzactiile care au ca obiect un imobil

Fie ca vorbim despre achizitia unui bun imobiliar cash, prin credit ipotecar sau prin programul ‘’Prima Casa’’, doar un expert in domeniu poate pune la punct documentatia in toate aceste ipoteze, astfel incat tranzactia sa fie efectuata cu succes.

  • Legalizarea actelor

Aici pot fi incluse diplome, certificate, copii care trebuie legalizate, traduceri de acte, etc. Indiferent de situatie, trebuie retinut ca doar notarul poate efectua astfel de servicii.

  • Servicii de consultant

Pentru derularea procedurilor de natura juridica in mod corect este esentiala implicarea expertilor notariali. Doar un specialist in domeniu juridic poate oferi recomandari avizate si sfaturi pertinente, prin prisma experientei dobandite de-a lungul anilor de activitate.

Pentru a nu fi subiectul unor situatii neplacute cu efecte de ordin juridic, sugeram persoanelor aflate in oricare dintre situatiile numite anterior, sa solicite serviciile unui cabinet notarial pe Victoriei. Doar asa veti avea siguranta derularii procedurilor juridice in cele mai bune conditii, fara efecte survenite ulterior si care ar putea cauza daune din punct de vedere juridic. In plus, doar persoanele care recurg la serviciile specializate ale unui notar public au siguranta actelor alcatuite corect, a certificarii valide, verificarii diverselor acte.

Cele mai citite articole